Home

Achtergrond 248 x bekeken

Najaarsbloeiende bolgewassen op keuring

Dat de herfst in aantocht is en de tijd van de najaarsbloeiende bolgewassen nadert, showt Cees Breed deze week in de keuringszaal.

Breed zette een flink aantal cultivars van Colchicum op de keuringstafel. De bloei hiervan is enigszins aan de vroege kant, hetgeen mede mogelijk werd doordat de bollen in de grond blijven overstaan en dus eerder bloeien dan recent geplante exemplaren.

Fraai, goed op kleur en stevig is Colchicum 'Conquest' (foto). Daarnaast toont Breed onder andere ook de colchicums 'Violet Queen', 'Zephyr', 'Disraeli' en 'Sibthorn'. Van Colchicum, ook wel Herfststijlloos genoemd, zijn ruim veertig soorten bekend die in het wild in Zuid Europa, Centraal Azië en Noord India voorkomen. In ons land komen Colchicum autumnale en C. byzantinum in het wild voor. In die situatie is het een beschermde plant. In de handel zijn talloze Colchicum soorten en cultivars voorhanden die merendeels in september en oktober in de tuin bloeien en er zijn soorten die als "droogbloeier" worden toegepast. De bollen dus op een zonnige plek (vensterbank) in een schaal leggen, geen water geven en de bloei volgt na enige tijd.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.