Home

Achtergrond 175 x bekeken 1 reactie

NVZ positief over vaccinatie medewerkers zorg

"Het is volgens onze verwachting dat medewerkers in de gezondheidszorg op het prioriteitenlijstje komen voor vaccinatie tegen de Mexicaanse griep'', aldus een woordvoerster van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).

De NVZ zegt het goed te vinden dat er prioriteitsgroepen worden gevormd. ,,Patiënten worden zo beschermd tegen een eventuele besmetting.''

De NVZ reageert hiermee op het advies van de Gezondheidsraad om risicogroepen te vaccineren tegen de Mexicaanse griep, onder wie personeel uit de gezondheidszorg. Het gaat om personeel, dat direct in contact komt met patiënten die zijn geveld door de Mexicaanse griep.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Arjan

  Het probleem is dat deze vaccinatie alleen maar averechts werkt, als je er logisch over nadenkt.

  Een praktijk voorbeeld werd recent omschreven in Elsevier:

  http://www.elsevier.nl/web/10191326/Nieuws/Wetenschap/Mens-dreigt-strijd-tegen-bacterin-te-verliezen.htm

  Wat er gebeurt met die vaccins, is dat je het virus sterker maakt, terwijl het lichaam achter blijft. Dit resulteert in een hogere incidentie en kwetsbaarheid voor griep in de toekomst.

  Zonder problemen geen vooruitgang. Het leven is een gevecht. Dit vaccin is vluchten, maar de problemen komen daardoor (op termijn) veel harder terug. En we hebben steeds minder kans om nieuwe problemen in de toekomst te kunnen overwinnen.

  We verworden tot bange wezentjes die schuilen achter een muur van chemicaliën, maar het probleem is dat met ons lichaam ook de bron van creativiteit die op de eerste plaats heeft geleid tot het ontwikkelen van de chemische bestrijdingsmiddelen zal afzwakken.

  Het is dus geen verstandige manier van aanpak om de bevolking de vaccineren.

Of registreer je om te kunnen reageren.