Home

Achtergrond

NVM: vooral in Oosten aanbod varkensrechten

Varkensrechten zijn het afgelopen jaar vooral in het oos­ten van het land aangeboden.

Dat concludeert de NVM tijdens de presentatie van het halfjaarover­zicht. De prijzen voor de rechten daal­den naar 180 euro per varkens­eenheden. In juli trok de markt iets aan, wat resulteerde in een prijsstijging naar 185 euro.

De tendens dat er veel varkens­rechten vanuit Noord-Brabant naar Gelderland en Overijssel en andere gebieden werden ver­kocht, is volgens de makelaars voorbij. ”We zien nu dat de rech­ten hoofdzakelijk in dezelfde re­gio blijven. De aangeboden rech­ten zijn hoofdzakelijk afkomstig van bedrijven die stoppen. Met name grootschalige bedrijven ko­pen ze op om hun bedrijven uit te breiden”, aldus de makelaars.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.