Home

Achtergrond

Mosselproducenten: boycot schiet doel voorbij

De oproep van de Vlaamse parlementariër Annick De Ridder van oppositiepartij Open VLD om Zeeuwse mosselen te boycotten schiet haar doel voorbij.

Dat zegt Hans van Geesbergen van de Producentenorganisatie Mosselcultuur. De politica vroeg eind vorige week om een boycot omdat Nederland de beloofde verdieping van de Westerschelde voor de Antwerpse haven waarschijnlijk niet tijdig klaarkrijgt. Antwerpen loopt zo veel inkomsten mis. Van Geesbergen heeft via email contact gezocht met De Ridder.

"Wij zijn net aan het opkrabbelen, nadat de mosselkweek last had van allerlei natuurwetgeving en nu zouden we opnieuw door natuurwetten worden geboycot, terwijl wij hier niets aan kunnen doen. Dit moet anders worden opgelost. De regering zal echt niet in de gordijnen vliegen als er geen Zeeuwse mosselen worden verkocht. Daar zijn wij te klein voor en dit raakt de verkeerde groep mensen.''

Zestig procent van de export van Zeeuwse mosselen gaat naar België. Van Geesbergen kan nog niet zeggen of de oproep gehoor vindt. Aan het eind van de week zal daarop meer zicht zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.