Home

Achtergrond

Moeilijke tijden voor VDL Groep

De Eindhovense industriegroep VDL, onder meer fabrikant van bussen en agrarische systemen, heeft de winst in de eerste helft van dit jaar zien kelderen.

Het concern hield onder de streep een winst van 5,4 miljoen euro over, tegen 39,2 miljoen euro een jaar eerder. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend. Net als andere industriële bedrijven heeft VDL veel last van de economische neergang. Klanten stelden orders uit of bliezen die helemaal af. De omzet daalde daardoor met bijna 26 procent tot 612 miljoen euro.

VDL zegt niet ontevreden te zijn over de resultaten. Het bedrijf heeft al maatregelen genomen om de neergang op te vangen. Het aantal werknemers daalde met meer dan negenhonderd tot ruim 6500. VDL nam vooral afscheid van tijdelijke krachten. Voor bijna 1500 werknemers is deeltijd-WW aangevraagd. De kostenbesparingen moeten in de tweede helft van dit jaar tot een hogere winst leiden.

Het concern verwacht in het vierde kwartaal herstel van de orderontvangst en omzet. Deze voorspelling is gebaseerd op betere omstandigheden bij de trailer- en truckmarkt en de halfgeleideractiviteiten. "De markt is nu stabieler'', aldus een woordvoerster.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.