Home

Achtergrond 2 reacties

'Model Prominent goed voor Greenery'

Het model van telersvereniging Prominent om zelf tomaten te gaan vermarkten is goed voor The Greenery. Dat zegt Prominentvoorzitter Jan van der Voort.

Volgende week praat het coöperatiebestuur over de ontwikkeling. Volgens Van der Voort zal hij aftreden als commissaris van The Greenery als de partijen het niet eens worden. “Maar daar geloof ik niet in.”

Volgens de Greenerywoordvoerder zal het bestuur volgende week vergaderen over de stap van Prominent. Van der Voort is nog in functie. Op zijn dubbelrol als commissaris en voorzitter is kritiek ontstaan. Hij zegt dat te begrijpen, maar kan zijn positie nog niet toelichten.

Het Greenerybestuur staat voor een lastige zaak. Als de stap van Prominent niet verenigbaar is met de statuten van de coöperatie, lijkt de positie van Van der Voort moeilijk houdbaar. In de laatste ledenvergadering is Van der Voort herkozen als commissaris, maar er was al weerstand tegen hem vanwege speciale afspraken van Prominent over fust- en gelden uit de gemeenschappelijke marktordening (GMO).

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Bert Willemsen

    Noemt men dit geen Belangeverstrengeling?! Hoe kun je nou commesaris zijn van de ene organisatie en vervolgens je eigen bedrijf geld/subsidie toe stoppen en dan nog denken dat je het kan maken om dat bedrijf te laten concurren met de Greenery, maar dat is in mijn ogen echt een grofschandaal. Iemand die mij dit kan uitleggen? GRAAG!

  • no-profile-image

    Henk Smits

    Het is weer terug naar af. versnippering leidt tot nog lagere prijzen!

Of registreer je om te kunnen reageren.