Home

Achtergrond 2546 x bekeken 59 reacties

Miljoenenclaim voor Vreba-Hoff

De Nederlandse melkveehouder Peter van der Burg daagt emigratiebemiddelaar Vreba-Hoff, Van Bakel Onroerend Goed, Vreba Melkvee en Willy van Bakel voor de rechter.

Van der Burg eist 2,5 miljoen dollar van Van Bakel en de bedrijven waarvan hij mede-eigenaar is. Dit blijkt uit de aanklacht die is ingediend bij de rechtbank van Fulton County in Ohio. Van der Burg beschuldigt Vreba-Hoff van contractbreuk, nalatigheid en of oplichting en zelfverrijking ten koste van de veehouder.

Hij verkocht in april 2005 zijn boerderij aan Van Bakel Onroerend Goed. Een deel daarvan, 490.000 dollar, is terugbetaald. Nu eist de veehouder ook de resterende 2,5 miljoen dollar terug.

Van der Burg verkocht zijn boerderij aan Van Bakel Onroerend Goed. Vreba-Hoff zou in de VS een nieuw bedrijf voor hem bouwen en de financiering regelen. Na vier jaar was de financiering nog steeds niet rond. Van der Burg eiste daarop in april dit jaar zijn geld terug. Dat gebeurde niet, waarop de melkveehouder een rechtszaak heeft aangespannen.

Eigen gewin

Volgens de veehouder heeft Vreba-Hoff de opbrengst van zijn boerderij in Nederland gebruikt voor eigen gewin en niet voor de bouw van zijn boerderij. Het geld werd gebruikt als werkkapitaal voor de bouw van andere bedrijven of ter ondersteuning van eigen veebedrijven van Vreba-Hoff in de VS, aldus de aanklacht.

Ook worden boeren, aldus Van der Burg, voor het blok gezet als de financiering niet rondkomt en "gedwongen" een lease-contract of joint venture aan te gaan om de boerderij en financiering alsnog van de grond te krijgen. In dat geval wordt Vreba-Hoff eigenaar van het bedrijf.

Ook bij Van der Burg is dat het geval geweest. Volgens hem heeft Vreba-Hoff geld van boeren gebruikt voor eigen melkveebedrijven in de VS. Naar schatting gaat het om 15 melkveehouders die zijn gedupeerd, aldus de aanklacht.

'Ondernemersrisico als gevolg kredietcrisis'
De advocaat in Nederland van Van Bakel Onroerend Goed en Vreba Melkvee is niet op de hoogte van de claim en de rechtszaak, blijkt uit een reactie. Volgens de advocaat van deze bedrijven, Vitak advocaten, zijn alle transacties tussen deze bedrijven en de melkveehouder afgewerkt en hebben ze voldaan aan hun verplichtingen. Volgens de advocaat pro­beert Van der Burg de gevolgen van de kredietcrisis, "die helaas behoren bij het ondernemersrisico, ten onrechte af te wentelen op Vreba-Hoff".

Het Amerikaanse advocatenkantoor van de veehouder, Plunkett Cooney, laat weten dat de advocaat van Vreba-Hoff in de VS wel op de hoogte is en heeft gereageerd op de aanklacht. De melkveehouder heeft niet ge­kregen wat ze hem hebben beloofd en nooit een koe gemolken in de VS, aldus de advocaat. "Dit heeft niets te maken met ondernemersrisico."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ervaring

  Het verhaal van de heer Wijnholds komt een heel eind overeen met de manier van voorbereiden van de Bemiddelaar in de Naam Vreba hoff. Het heeft niets met verliezen of winnen te maken, Bemiddelaar Vreba hoff is iemand die zet zijn pionnen op zijn plaats en dekt alle opening af. Wat heel normaal is, maar hij speelt vals. In de zin van als hij word t geslagen geeft hij zijn pionnentje niet af maar begint hard te brullen en dreigen (gooi de hele bouw stil) dat de ander deze pion laat staan. Moet je dan meeteen een advocaat bellen, (eigelijk wel) maar dat doe je niet.
  Dom natuurlijk maar zo werkt het als je in een spel zit, je probeerd je fatsoen te houden zoals wij onze kinderen leren, niet vechten en eerlijk spelen. Uiteindelijk verlies je en heb je geen geld meer ook niet op het gebied om een advocaat te betalen. Hier horen we vaak, dat niemand het aanvecht, nou Peter succes en wat we ook horen is ze vinden hem wel een keer. het is niet alleen verschillende tot de meeste "vreba hoff" boeren die de duppen zijn het zijn ook de aannemers, grond bewerkers, lassers, eletric en loodgieters, even al de materialen leveranciers, zoals beton, grind, melkstal, enz. hij betaald deze gewoon niet en de boeren hebben er na last van, al er iets stuk gaat komen deze mensen die het aangelegd of gebouwd hebben echt niet maken, deze hebben nog geld te goed, een LIEN leggen, zijn ze niet gewent en hebben dus ook geen poot om op te staan. Ook de meeste amerikaanse bedrijven zijn de werkwijzen van Willy niet gewent.
  en Arm Boerje het is net wat hij RIJK worden vind. Als je geen waardering krijg terwijl je denkt dat je het zogoed doet maar je kunt maar geen vrienden krijgen omdat je vind dat je steeds maar de mensen bewust moet manupleren is dat RIJK of is dat ziek.

 • no-profile-image

  eerlijke

  Als het waar is wat hier allemaal beweerd wordt dan is mijn advies: DOE GEEN ZAKEN MET DIT SOORT VOLK TOT HET TEGENDEEL BEWEZEN IS. nederland staat van oudsher bekend als een handelsland, eerlijke handel daar draait het om.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Beste Jaap. Dat iemand zijn eigen lot vaak iet in handen heeft klopt. Zeker niet als dat lot door anderen bepaald wordt. Met je opmerking richting Wijnholds dat "hij beter aan het werk kan gaan" en dat "hij met iedereen ruzie maakt" probeer je handig dit heikele punt te omzeilen door hem in het belachelijke te trekken. Laag van niveau en typerend voor mensen die niet vies zijn van bloed aan de handen. Het verhaal Wijnholds ken ik niet. Zijn ervaringen zijn me echter niet vreemd, en ik geloof hem op zijn woord. Het is in de wereld die Wijnholds aangeeft niet anders dan in de medische wereld; men dekt elkaar en elkaars fouten. Niet voor niets wankelt momenteel de Belgische rechtsstaat nu de deksel niet langer op de doofpot gehouden kan worden.

 • no-profile-image

  j boom

  Vertaal even.

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Opgemerkte Advocaat had mij naar de media verwezen, zonder dat hij enig kennis gaf aan de opponenten, slachtoffers?
  Het kwam zonder dat ik daar echt zin in had, het kon niet anders meer tot publicaties in o.a. Reformatorisch Dagblad/Panorama/Telegraaf en ook in Agrarisch Dagblad auteur Elro van den Burg, de makelaars waren boos huurden Hans Knoop (journalist) in en stapten vergezeld van hun Advocaat naar de RvdJ, Gibo reageerde niet. Panorama werd op alle punten in het gelijk gesteld!
  Tot mijn grote verbazing mocht ik aanschouwen dat de minister van justitie de verantwoordelijk voor strafrechtelijke aangiften feestelijk het nieuwe kantoor gebouw van Gibo Groep te ARNHEM had geopend? Zouden de beambten van minjus niet eens een antecedenten onderzoek plegen alvorens het boegbeeld van vertrouwen het veld in te sturen en daarmee natuurlijk bepaalde signalen aan de inwoners van ons land uit te stralen? Ik kan het niet plaatsen, u wel?

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Mijn makelaars konden maar niet tot de hun wenselijke ondertekening van een verklaring waar in ik ze van alle blaam moest zuiver komen, ik werd zelfs door Knoop gedreigd kapot te worden geprocedeerd( zij zaten toen goed in de slappe was) de verklaring ging dwars in tegen mijn voorstelling van recht en rechtvaardigheid, de mij bekende feiten! De Advocaat welke ons zou bij staan door het Ref Dag aan ons vertrekt zo beweerden de makelaars begreep niet dat ik niet wilde tekenen voor leugens? Hij wilde ook niet reageren op vermoedens van oplichting rond de feiten van de eerder opgemerkte zwager? Ik moest de heren vooral niet grieven, zo kwam het dat ik nood gedwongen achter de rug van de Advocaat om(dat mag normaal nooit) opgemerkte zwager een brief vergezeld van dossier schreef. Onze Advocaat was zwaar ontsteld, er lag toen wel zeeeer snel een overeenkomst waar mee ik net kon leven. Houd je rug recht!!!!

 • no-profile-image

  rob

  Wat een vreemde reactie's hier zeg. Die Wijnholds spoort die man wel? De discussie die hij begint over al het onrecht wat hem aangedaan is wat een kul! Volgens mij is zijn schoenmaat groter dan zijn IQ! En hij blijft maar zeuren. Als ik die makelaar was wist ik het wel! Ìk zou hem slopen!

 • no-profile-image

  PietSlingerland.

  Tine uit Ede wilt u, uw achternaam bekend maken? Dan weet ik ook beter met wie ik schrijf! Maar het heeft niets met list en bedrog te maken!!!

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Wie is Tine uit Ede, gewoon om even duidelijk te krijgen "wie" en "wat" u bent?
  En ervaring rijker, u heeft het te minste begrepen, er is voor mij door Gibo trouwens op mijn verzoek nagenoeg direct een Advocaat in geschakeld, jammer dat zij "mij" niet konden c.q. wilden bij staan.
  Ik heb mij daarover beklaagd aan de Deken, deze wist hoe het zat maar ondernam "niets" opgemerkte Advocaten wilden mij wel aanhouden als cliënt, snapt u dat nou ik wel.
  Mr. J.N.T. van der Linden Driehoek Advocaat beweerde"nooit"belangen van Gibo te hebben gediend, het kantoor Assen werd opgedoekt en mr.Van der Linden werd Advocaat te Amsterdam bij Rechtstaete in zijn c.v. beweerde hij een ex Gibo jurist te zijn geweest? Deze aangifte tegen zich zelf had disciplinair echter geen gevolgen, u snapt dat natuurlijk ook wel?

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Het is waar wij hebben twee bedrijven.Het verschil is dat er in Duitsland meer subsidie betaald wordt ,Kosten zijn veel hoger in Duitsland.Melkprijs is gelijk 23 cent p.kg.De medewerkers boven de 40 jaar zijn in beide landen gekipt en gebroed in de communistische dictatuur.Daar zien wij in beide landen duidelijke mentaliteitsovereenkomsten.M.v.gr.Piet.

 • no-profile-image

  boer

  Deze Wijnholds is een oplichter! Op dit moment is hij in Polen een rechtzaak begonnen waarin hij terugbetaling eist van al lang terugbetaalde gelden! Hij beschuldigt iedereen maar is zelf een hele grote boef!

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Op enig moment stuitte ik per ongeluk op de makelaar j.r. hij was aanwezig bij een accountants kantoor waar ik in het verleden ook omgangen mee had.
  Het was mijn bedoeling een gesprekje te hebben met opgemerkte heer, hij had in het verleden mijn contracten al als niet deugdelijk bevonden!
  Ik had een appeltje te schillen met deze heer makelaar dat snapt u wel, het kwam zelfs zo ver dat de heer mij uit meende te moeten lachen! "Ik kon hem lekker toch niets maken". Hij was door de wol geverfd, door zijn Advocaten maximaal beschermd en dus zo meende hij ongrijpbaar! Brutaal, niet handig!
  Sla een kapot getergde terriër met een stok, wat zou er dan gebeuren?

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Best Keutelboer uit de Piel. Enerzijds hebt u gelijk,anderzijds vind ik, als ge iemand vertrouwen geeft en dat wordt misbruikt. Getuigt dat van een laag karakter. Bovendien wordt ook weleens gebruik gemaakt van misleiding. Bij de wet zijn beide ondeugden strafbaar!!!

 • no-profile-image

  Pieter

  Bemoeien jullie je even met je eigen zooi, en laat ons hier even rustig boeren .
  Jullie bespiegelen ons allemaal af als stumpers en stakkers en dat zijn we niet.
  Dat zijn jullie zelf .

 • no-profile-image

  Burger

  Vertaling bericht duits - Ned. v Dhr. topagrar, G

  De emigranten van de V.S. komen 17.08.2009 Vreba hopend het Nederlandse emigratiebureau Vreba hopend terug, waarin ook de familie van Bakel, tribune onder bombardement geïmpliceerde is: Sommige melkproducenten, die emigreerden, voelen in de verkeerd geïnformeerd en financieel minder begunstigde V.S. Sommigen daarom reeds opnieuw aan teruggekeerd Nederland, dreigen verder eveneens van in de V.S. De melkproducenten moeten verkeerd over fundamentele dingen geïnformeerd zoals visa, toestemming en financieringen. Ook met de bouw van nieuwe Melkveestal Vreba die is niet beloften aangehangen te hebben hoopt. Met verscheidene landbouwers duurde de bouw van stallen duidelijk langer dan gepland, dus miste het extra melkgeld aan de landbouwers. Consul van het Nederland - algemeen in Chicago bevestigde ondertussen dat verscheidene lasten van landbouwers werden ontvangen, die over Vreba hopend in de V.S. emigreerden. Willy van Bakel ontkent nochtans om het even welke Vorwürfe.

 • no-profile-image

  dombo

  Dus er zijn meer boeren daar in Amerika die miljoenen kwijt zijn en niks hebben,snap er niks van geld afgeven en dan afwachten,en van van Bakel ook niet zou zeggen als ik hun was van kijk hier heb ik een nieuwe boerderij gebouwd is kant en klaar kopen? minder gezeik en niet kwijt dan maar zelf melken tot ie verkocht wordt

 • no-profile-image

  Wim

  Bij van Bakel gaat het al jaren zo, als men voor ze getekend heeft voor een bedrijf in Amerika. Wordt er een kat en muis spel met je gespeeld. Je wordt belogen en bedrogen met als recent voorbeeld: Willy van Bakel zegt dat Gijs van Sommeren geen klant van hem is. Maar in de klantenlijst staat van Sommeren wel degelijk vermeld met het adres van Canada al in 2005.
  Ik wens alle gedupeerde boeren veel sterkte en een goede toekomst.
  In Vredepeel en Wauseon wordt een wreed spel gespeeld.

 • no-profile-image

  Veeboer

  The Vreba-Madoff company

 • no-profile-image

  arm

  ach je kent het gezegde, de meeste rijken zijn niet altijd op een eerlijke manier rijk geworden.

 • no-profile-image

  dombo

  Ik snap die boeren eigenlijk niet dat ze iemand al hun geld al geven zonder dat ze weten of ze iets hebben, zou zeggen je krijgt mijn geld als ik een bedrijf zie anders niks .

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Ik ben ook op gevoed met eerlijkheid duurt het langst! Het kan wel eens heeeeeeeel erg lang kunnen duren voor er ooit eerlijkheid zal mogen zijn.

 • no-profile-image

  eigen

  De ondernemers die hun nek uitsteken lopen risico, ook in amerika, hoeveel andere boeren die emigreerden naar andere landen met andere makelaars / ontwikkelaars hebben het gemaakt?
  Er vallen overall boren uit in deze tijd met de lage melkprijs, ook in new zeeland, duitsland, you name it.

  Bedankt, mijn mening.

 • no-profile-image

  Logisch Nadenken

  Hee, slapers, kijk eens in de lijst van de AGRI-top-50 van dit Agrarisch Dagblad (zie de banner elders op deze pagina)
  Tip: kijk op plaats 50 (niet eens bij EXIT)

 • no-profile-image

  jack

  van een kale kip kun je geen veren plukken http://www.youtube.com/watch?v=XuRwis3_iVk
  youtube . com search voor jack shit.

 • no-profile-image

  jaap

  Dat heb ik gelezen. Ook daaruit blijkt dat Wijnholds met iedereen ruzie maakt! Dat stuk in de krant is een samenraapsel van verdachtmakingen en halve beschuldigingen er staat nergens direct en keihard dat de Niewuenhuizen schurken zijn waarschijnlijk durfde de journalist dat niet. Maar eigenlijk gaat het er mij alleen maarom dat iemand niet moet blijven hangen in zijn slachtofferrol! Je heb niet altijd je eigem lot in handen, echter ligt het wel altijd in je eigen handen hoe je met tegenslagen om gaat!

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Na heel veel klacht brieven aan de Deken mr.Geene/NOvA/Juridische loket/Ombudsman en Raad voor Rechtsbijstand werd aan mij toegevoegd mr.W.L.R.Schuurmans te Roden ik moest aangifte doen van een hele reeks van strafrechtelijk vergrijpen deze feiten waren hem gebleken uit dossier en de hem persoonlijk bekende omstandigheden.
  Hij heeft nooit willen ingaan op een uitnodiging van de opponenten toen ik niet zwichtte voor hun dreigingen, (mijn) Advocaat mr.Bolt eindelijk ophoepelde!
  (Hij meende nog wel een vette declaratie te moeten innen!) Ook niet toen justitie geen tijd had te vervolgen(zelfs geen KvK onderzoek inzake Advocaten zwendel) kon er af!
  Mr.Schuurmans weigerde verder zijn schriftelijke opdrachten c.q. afspraken ook daad werkelijk uit te voeren?
  Onlangs vond ik al googelend een bericht uit TROUW van 1 februari,
  1995 tittel "Rechter:advocaat misbruikte voorkennis" zoek het maar eens op.
  Deze advocaat heet mr.Schuurmans?

 • no-profile-image

  boer

  Wijnholds heeft een hele grote mond maar is zelf een hele grote oplichter. Op dit moment probeer hij met behulp van valse verklaringen en leugens een voormalige maat van hem in Polen ruim 200.000 euro afhandig te maken! kORTOM HET IS EEN HELE GROTE BOEF!!

 • no-profile-image

  bart

  Willy van Bakel noemt degenen die het daar niet redden 'de mislukkelingen der aarde'. Zegt genoeg over hem denk ik. Het is te hopen dat ze 'm krijgen met z'n piramidespel, maar zal wel niet meevallen met die geraffineerde contracten.

 • no-profile-image

  Charly 's Devil

  Hier volgt de vertaling van het Duitse artikel.
  Emigranten naar de USA komen terug 17.08.2009 Vebra-Hoff. Het Nederlandse Emigratiebureau Vebra-Hoff, waarin ook de familie van Bakel deelneemt, staat onder verdenking: Meerdere melkveehouders, die naar de USA zijn geëmigreerd, voelen zich verkeerd voorgelicht en financieel benadeelt. Enkelen zijn daarom al weer teruggekeerd in Nederland, meerdere dreigt ook de terugkeer naar Nederland. De melkveehouders zouden over essentiële zaken als visa, vergunningen en financieringen verkeerd geïnformeerd zijn. Ook bij de bouw van de nieuwe melkveestallen zou Vebra-Hoff zich niet aan de toezeggingen voldaan hebben. Bij meerdere boeren duurde stalbouw aanmerkelijk langer dan voorzien, daarom misten de boeren het aansluitende melkgeld. De Nederlandse generaal-consul in Chicago heeft intussen bevestigd, dat meerder strafrechtelijke aanklachten van boeren zijn ingesteld, met behulp van Vebra-Hoff naar de USA zijn geëmigreerd. Willy van Bakel verwerpt daarentegen alle aantijgingen.

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Het was tot een overeenkomst gekomen,
  Ik kon of 200 ha grond in eigendom krijgen via een constructie of de makelaars verkochten deze gronden en de totale opbrengst zou voor mij zijn. Wij kozen voor het laatste(er was niet veel vertrouwen meer in het in eigen dom hebben van grond) . Op enig moment verneem ik via anderen dat er zou zijn verkocht, navraag aan de Advocaat van de makelaar leerde dat er inderdaad was verkocht!
  Nu was er ook een minimum bedrag gegarandeerd, de knecht, Advocaat schrijft dat de opbrengst lager was dan het minimum afgesproken bedrag, zijn clientèle passen uit eigen tas het tekort nobeler wijs bij! Onze Advocaat vertrouwd de makelaars c.q. hun knechten op hun woord, hij heeft kennelijk geen moverende redenen gevonden specificaties te vragen?
  Makelaars hadden hem al bespeeld dat zij zo zwaar waren getroffen, geschaad door de media aandacht.
  Wat blijkt, ik kom in het bezit van een brief aan de koper, makelaar waar de makelaar het verkoop bedrag noemt en dat was voor de grap maar weer € 52.500,00 hoger dan de minimaal afgesproken opbrengst?
  Wat vind u daar nou van, is de Advocaat een partner in crime?

 • no-profile-image

  Jan

  ALLEMAAL die denken dat ze door Van Bakel zijn benadeeld. stuur een mail naar AGD. met vermelding dat je in contract wil komen met de heer Van Der Burg en met jullie email adres en de reden waarom. dan stuurt AGD dit door naar Van Der Burg. en als hij wil dat hij met u in contract wil komen dan stuurt hij u een mail terug en kunnen de zaken gaan lopen.Niks makkelijker mensen als zo bij elkaar komen en er SAMEN tegen vechten en er jullie recht uit halen.
  $ jaar gelden kreeg ik van aan getrouwde familie al een zelfde mail.Ze zaten toen 4 jaar geleden al 2 jaar te wachten op het na komen van het contract door Verba-Hoff.Ook die zitten nu thuis in gemeente huis zonder een cent.
  Doen gewoon mensen die in dit zelfde schuitje zitten.Schaamte niet nodig want jullie zien jullie zijn echt niet de enigste.
  Maar ga er SAMEN tegen aan.Dat is de toekomst voor jullie.En kosten laag.Dus na al jullie verliezen is het te dragen een gezamenlijke goede advocaat.
  Gewoon doen. deze keer kost het proberen geen geld.
  Jan.NL

 • no-profile-image

  marjan

  Eindelijk iemand die het er niet bij laat zitten, hier hebben we lange tijd op gewacht. Mijn petje af, hopelijk volgen er nu meer.

 • no-profile-image

  Drent

  Ik wist 4 jaar geleden al dat die Van Bakel niet te vertrouwen was. Of het nou om emigratie of om melkhandel gaat, ik zou er nooit mee in zee gaan.
  Blijkbaar zijn er toch genoeg mensen geweest die in mooie verhalen geloofden.

  1 tip voor emigratie, hou het simpel, het is toch ook simpel? Je verkoopt hier, en dan koop je ergens anders weer, dan heb je toch geen Van Bakel nodig die de "boel" even voor je regelt?

 • no-profile-image

  Jan

  Madoff 2 geval lijkt het hier zon beetje te gaan.

 • no-profile-image

  Jan

  Pieter,usa
  Gelijk heb je . alleen je leest het wat verkeerd.Ze BEMOEIEN zich echt met hun eigen zooi.Want het is een zooi.Dat het jouw goed vergaan is en je goede relatie hebt.Daar heeft niemand iets op tegen en zullen er jouw niet op aan spreken.Dus beter gezegd in jouw taal.Bemoei jij je met je eigen zooi.Dan bemoeien de benadeelde zich met hun probleem.Wat een zooi geworden is.Dus advies is boer door en laat andere ook aan het boeren gaan.Iets op tegen?
  Niemand spiegelt zich aan jouw succes want er is niet eens een start.Te zwijgen van succes.En ja nogmaals er zijn er ook genoeg die wel goed boeren na met hun in zee te zijn gegaan.Maar die zijn er al lang. de laatste jaren komers hebben duidelijk moeten voelen hoe de groot spraak ten gronde ging.
  Even goed Pieter niemand wil jouw succes weg halen.Maar andere kwamen niet eens toe aan een houten paal na alle beloften.Dus wat heb je er op tegen als de bedonderde van zich laten horen??
  Jan.NL
  Jan.NL

 • no-profile-image

  keutelboer

  Men wil bij de winnaar horen, en niet bij de verliezer zijn . Als een persoon of bedrijf snel groot en rijk wordt is dit in velen hun ogen een winnaar en mem denkt hier moet ik zijn, hij of hun zullen het wel weten . Dat deze personen of bedrijven dikke winsten pakken , wordt niet bij stil gestaan . Als men zijn bedrijf aan deze verkoopt ,wordt er goed aangewonen door hun, en als beloning mogen ze ook nog met de geld opbrengst gaan spelen. Als er een ha mais gekocht moet worden ,gaat men liggen trekken om er €25 per ha of te krijgen . Maar als bedtijf verkocht is geeft men de verkoop som maar aan een zaken man mee , want die heeft het goed met ons voor . Men kon weten dat van dit bedrag ook een hoop kosten (winst voor de handelaar ) af zouden gaan , want wie dikke winsten gewend is werkt niet meer voor weinig geld als hij het voor het pakken heeft . Nu ben je nog steeds bij de winnaar , hij heeft al 2 keer gewonnen ,en u ?
  Zolang dit met mooi praten en goed verkoop verhaal en goede voorlichting gebeurt is hier niks verkeerds gedaan .
  Mooi praten doet eidereen die eits gedaan wil hebben , als men daar intrapt is dit eigen schuld . Bij verkeerde voorlichting is het wat moeilijker , want is deze door onkunde of met opzet verkeert gegeven . Daarom beter als een bok op de haverkist op de zak geld gaan zitten ,als geld uithande gegeven .
  En niet bij de winnaar horen , want die heeft je niet meer nodig als geld op is .
  Bewijs maar dat er eits verkeerd is gegaan en regels of wetten zijn overtreden . Als dit zou gebeuren , maar de kans is klein . Is het geld van deze boeren op . Jammer de winnaar heeft tog gewonnen en heeft u niet meer nodig hij zoekt wel nieuwe vrienden ( Klanten).

 • no-profile-image

  tine

  Aan de vraag naar Piet toe was ik alleen benieuwd of hij ook een bedrijf in Duitsland heeft. Ik bedoel hier verder niets mee, want het kan ook zijn dat b.v. twee neven reageren. Eén met een bedrijf in Polen, de ander met Duits bedrijf die misschien heel anders tegen de dingen aankijkt omdat het, lijkt mij, wel vaak verschil maakt of je in de éne dan wel in de andere lidstaat van Europa woont en werkt.

 • no-profile-image

  tine

  Piet, bedankt voor je antwoord. Ik schrok best wel van de reacties die een simpele (goedbedoelde) vraag opleverden. Veel succes met de bedrijven.

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Ook wij weten van bemiddelaars en hun acties, ook deze heren plaatsten veel advertenties in de Boerderij, ik lees dat er Advocaten zouden moeten worden ingeschakeld? Pas op met Advocaten u weet nooit of zij "alleen" uw belangen behartigen, bij de dader/s is dat nagenoeg altijd zo laten we wel zijn zonder Advocatuur kan zwendel nauwelijks bestaan toch?
  Google eens op "hij is zo christelijk ik dacht dat zit wel goed" 2004 Reformatorisch dagblad.

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Met groot bedenken lees ik de bijdrage van keutelboer, deze stelt zo bevind ik dat het eigen schuld dikke bult zou zijn? Wat hij vergeet is dat er goed en lang word nagedacht over hoe slachtoffers kunnen worden gemanipuleerd, deze personen kennen doorgaans weinig medeleven en het leed wat zij veroorzaken deert hen niet.
  Zij houden het graag juridisch, daar voor hebben zij goede Advocaten bijstand als je geluk hebt kunnen zij zelfs beschikken over een familie lid Advocaat/Rechter p.v. en dat is ideaal!
  Die heeft wel weer Rechter vriendjes.
  Ik heb het mogen beleven dat de Advocaat mij wilde vervolgen op basis van geruchten, ik heb hem verzocht aan mij zijn feiten uit geruchten dossier ter hand te stellen? Ik wacht nog steeds?
  Mijn voorlichting kwam van Gibo Groep! Zij werken samen met B.P.Plazier uit Veenendaal hij was specialist, jurist ,notaris, regelde leningen, het kopen van onroerend goed, lease et cetera. Hij maakte voor mij alle contracten, regelde zekerheden/onderpanden deze bleken valse voorwendselen, misleidend te zijn, juridisch niet haalbaar zo bevond Mr.Bolt Driehoek Advocaat, nooit sprak hij Plaizier daar op aan ik moest gewoon door gaan met geld verstrekken om de affaire te redden? Gibo Groep had ook zakelijke contacten met de makelaars, deze waren aan hun bekend zeer betrouwbaar te zijn? Later bleek dat Driehoek Advocaten door Gibo Groep zelf was opgericht, het is natuurlijk verboden dat Accountants & Advocaten samen werken, een Advocaat is slechts aan zijn eigen client maximaal verplicht op te treden! Bij navraag inzake hun belangen logen zij steevast, zij hadden nooit de belangen van Gibo Groep gediend en wilden mij in rechte maximaal blijven bij staan? Uit mijn dossier blijkt uit schriftelijke feiten dat er gezwendeld is, zo is er voor gehouden dat een zwager van de makelaar een bedrag van fl 285.000,00 zou hebben geïnvesteerd in het onroerend goed, Plaizier had geregeld dat dit voor mij een veiligheid moest zijn. Mocht het voor gestelde niet kloppen of afspraken niet werden nagekomen dan zou er verrekend worden op deze vordering, mooi toch? Het is gebleken dat opgemerkte zwager mij niet eens kent, laat staan dat hij kennis had van "zijn" investering? Geen Giboer dan wel ander Advocaten hebben hier ook maar enig navraag naar willen doen, zij vonden het goed dat hun cliënt schade moest leiden, en de zwager moest zijn geld hebben, de makelaar bericht dat mijn investering "risico vol" was gebleken? Ik heb nooit geïnvesteerd, ik heb een lening verstrekt net als de zwager zou hebben gedaan? Ik werd gedreigd met laster en smaadt, de makelaar die persoonlijk failliet was had zelfs boetes bedacht mocht ik zijn wil niet gehoorzamen?
  Mr.Bolt "mijn" Advocaat was van mening dat ik de wil van de makelaar moest gehoorzamen, ik moest zelfs waken voor de "goede naam" van opgemerkte makelaar? Ik moest teken en zwijgplicht accepteren, dan was iedereen ook Gibo Groep c.s. er mooi van af gekomen ideaal toch!
  Er word geschreven over voorlichting?
  Wat moet je daar nou nog van vinden?
  Ik wil met nadruk wijzen op de immense gevolgen voor slachtoffers, help hun en hun families! Zij komen vaak om in schuldgevoelens, zij kunnen er veel al niets tegen doen. Sta ze maximaal bij zij hebben alle energie nodig om dit soort goed georganiseerde praktijken soms zelfs helemaal alleen te bevechten!
  Schaam u niet, ik heb dat ook gedaan en ben er kapot aan gegaan.
  Tot slot een reken voor beeld, lukt het een zwendelaar aan uw geld te komen dan kan deze met uw geld Advocaten in huren en u met uw geld bestrijden, hij pakt een miljoen als hij een ton Advocaat kosten maakt dan blijft er nog negen ton over ! Goeie handel toch?

 • no-profile-image

  jaap

  Beste mijnh. Wijnholds. Ik heb het idee dat het wel erg hoog zit bij je! Zou je niet gewoon aan het werk gaan! Ik vind het ook wel opmerkelijk dat je werkelijk met iedereen ruzie maakt! Je makelaar, 1e advocaat, 2e advocaat, 3e advocaat, je adviseur[s]. Zou het niet een heel klein beetje aan jezelf liggen?

 • no-profile-image

  Veel schurken

  Beste Jaap, zou je eerst niet het stukje uit het Reformatorisch dagblad lezen, voordat je een zeer voorbarige conclusie trekt. Ik heb de heer Nieuwenhuize één keer horen spreken, en ik geloof mijnheer Wijnholds op zijn woord.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  U hebt gelijk, eerlijke handel. Het spreekwoord,EERLIJK DUURT HET LANGST!,is nog steeds actueel! Eerlijke mensen hebben soms wat minder goederen,maar leven veel gelukkiger!Geldzucht is de wortel van alle kwaad,heb ik eens gelezen.

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Geachte heer uit Wormerveer,

  Ik denk dat u gelijk heeft, bent u ook naar een neuroloog in Enschede geweest?
  Deze heer was al "twaalf jaar"bekend met neurologische problematiek, de patiënten hadden natuurlijk ook hun eigen (staats) lot in handen? Zo mocht ik het relaas van een patiënt aanhoren, deze was de diagnose "alzheimer" aangepraat. Hem mankeerde niets!
  Deze heer werkt niet meer, hoe kan dat nou? In uw lijstje met mijn "ruzie zoeken" vergat u de Belastingdienst, na zes jaar martelen, niet reageren op mijn schriftelijk verzoek om rechten, twee onzinnige rechtszaken, de beambten berekenden mijn vermogen en wisten niet dat mijn hypotheek daar op in mindering moest worden gebracht, sterker nog zij wisten niet van mijn hypotheken, mij probeerden te dwingen aan de bank verpande aandelen te laten verzilveren, de naam van de Koningin misbruiken, aan mij werd verklaard dat ik toch niet moest denken dat ik"van de staat Nederland kon winnen"?
  Na een procedure van drie jaar aan de Nationale Ombudsman won ik mijn (ruzie), mijn gezinsleden kregen zelfs een bloemetje met excuses brief als verzachtende c.q. heelende zalf op de open wonden, tja ruzie zoeker, recht zoeker? O ja Jaap bij jou om de hoek in Zaandam verblijd "stichting criminaliteitsbestrijding Nederland".
  Slaap zacht Jaap kun jij nog wel lekker onbezorgd "werken"!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Beste Melkveehouder,met uw reactie van 3 september ben ik het helemaal eens.Bovendien kan ik bevestigen dat Roelof de waarheid schrijft!Onze ervaringen wat de Bemiddelaar betreft,zijn identiek.

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Vanmorgen heb ik de moed eigenlijk tegen beter weten in nog maar eens gevonden en een consult aan het Politie bureau te Emmen gepleegd. Ik meende mij te moeten informeren omtrent de mogelijkheid aangifte te doen inzake het niet na komen van schriftelijke afspraken met mijn makelaar, zo als eerder op gemerkt was het mij bekend geworden dat mij in onze schikking de somma van € 52.500,00 door de neus was geboord! Ik vind dat men dit mogelijk als een oplichting zou kunnen betitelen, een straf daad?
  Fraude recherche heeft de feiten aanschouwd en kwam tot de conclusie dat dit "niet" strafbaar is?????
  Ik zou hiervoor een Advocaat in de armen moeten nemen???
  Die had ik toch al gehad.
  Nu had ik onlangs aan Deken mr. Moniek van Roosmalen weer schriftelijk verzocht aan mij een Advocaat aan te wijzen welke "wel" voor mij zou moeten optreden. U moet er zelf maar een zoeken zo schreef zij in brief, en dat begrijpt u dan ook wel weer?
  Zou frauderen dan echt sexy zijn in ons koninkrijk?

 • no-profile-image

  uch

  En het rookt al een heel tijdje

 • no-profile-image

  Keutelboer

  Mijn verhaal was niet meteen bedoeld om mensen te beschuldigen van eigenschuld dikke bult Maar om mensen tot nadenken te zetten ,die zulke stap willen gaan zetten En dat ik denk dat men zijn geld niet meer terug beurt , geeft Roelof al in zijn verhaal aan . Waar het fout gegaan is zal men als bewezen zou zijn, zig beroepen op onkunde , van dit wisten wij niet en hadden wij geen invloed op . Waar niet eerlijk gehandeld dan heeft men zig wel ingedekt , dat bedoel ik met bewijs het maar eens . Heeft u zig wel eens af gevraagd hoe dat soms bedrijven of personen in een snel tempo mooie dure kantoren bouwen dure auto , grondkopen enz , hoe is dat vedient en waaraan . Dit straalt meestal vetrouwen uit , hij is de winnaar hij doet het goed.Maar deze gebouwen, grond en goederen zijn wel buiten hun bedrijf gehouden en veilig gesteld , als het fout gaat hebben deze in ander potje al veel geld opgebracht voor huur enz . Als eimand zou winnen van dergelijke figuren , is er niets te halen , dan is hij nog winnaar want veilig vol potje is goed ingedekt .
  Het speekwoord . Eerlijk duurt het langst , was volgens mij nog niet af . Er had nog achter gemoeten , om rijk te worden .
  En met geluk . Als tog ongelukkig ben ,dan maar liever rijk ongelukkig .
  Voor men zaken wil doen van zulke omvang is voor onderzoek zeer belangrijk . Maar wie is te vetrouwen ?
  Ik weet het ook niet , maar niet altijd degene met mooiste verhaal en pasklare oplosing en veel beloftes .

 • no-profile-image

  tine

  Piet Slingerland Polen en Duitsland, zijn jullie één en dezelfde persoon of familie? Gewoon even om het gemakkelijker te begrijpen als er commentaar geleverd wordt. Ik ben benieuwd.

 • no-profile-image

  gewone

  Gaat steegro nu ook (goedkoop) geld gebruiken (van overgenomen Vreba klanten) voor het beter (of het doorlaten) draaien van zijn super bedrijf om de melkcrises door te komen???

 • no-profile-image

  jopie

  Als het mis gaat moet je iemand de schuld geven,... vooral niet jezelf

 • no-profile-image

  ik heb het zelf

  Er zijn veel bedrijven daar die geleasd zijn waarvan de familie in Nederland denkt dat het eigendom is. Dat vrebahoff krap bij kas zit is logisch, heel veel bedrijven betalen de pacht niet omdat dat niet te betalen is dus vrebahoff geen inkomsten. In Ohio staan behoorlijk wat lege bedrijven. Kun je zo in. ben benieuwd waar t op uit draait.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Als meer mensen in het ootje genomen zijn, is het zeer verstandig de krachten te bundelen.Toch denk ik dat verstandig overleg geboden is voordat een Advocaat geraadpleegd wordt.Bovendien moet de wetgeleerde verstand van dergelijke zaken hebben.Zorgvuldigheid is een must.Waarschijnlijk gaat het om gecompliceerde of geraffineerde contracten.Misschien moet eerst geprobeerd worden dhr.Willy van Bakel te vragen wat hij nog te bieden heeft.Ge weet maar nooit?

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Tien jaar geleden heb ik ook zaken gedaan met een Bemiddelaar van Boerderijen.De superman hat ook speciale slogans, als een van zijn klanten mislukte.Kon hij niet goed met mensen omgaan.Hij was geen goede manager.Of hij heeft niet goed op zijn winkel gelet.Omdat ondergetekende nog steeds zelfstandig is.Noemt de Bemiddelaar mij een prutser,dat komt overeen met mislukkeling.Gelukkig maken Bemiddelaars nooit fouten!!!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Iets dergelijks heb ik ook meegemaakt.Zit het mee komt het misschien op zijn pootjes terecht.MAAR WAAR NIETS MEER IS WORDT HET MOEILIJK!Ik kan met u meevoelen U voelt zich machteloos en bedrogen denk ik. Ik wens u veel sterkte toe in de strijd!!!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Elke zaak heeft minstens twee kanten.Iedereen bekijkt het ook door zijn eigen brilletje.Maar waar het ROOKT zal ook wel vuur zijn.Dat de omstandigheden in de melkveehouderij niet rooskleurig zijn is bekend.Dat mag niet het enigste excuus zijn.Roekeloos zaken doen loopt niet altijd goed af.Ikheb daar ervaring mee.

 • no-profile-image

  topagrar

  USA-Auswanderer kommen zurück

  17.08.2009
  Vreba-Hoff
  Das holländische Auswanderungs-Büro Vreba-Hoff, an dem auch die Familie van Bakel beteiligt ist, steht unter Beschuss: Etliche Milcherzeuger, die in die USA ausgewandert sind, fühlen sich falsch informiert und finanziell benachteiligt. Einige sind deshalb bereits wieder in die Niederlande zurückgekehrt, weiteren droht ebenfalls das Aus in den USA.
  Die Milcherzeuger sollen über grundlegende Dinge wie Visa, Genehmigungen und Finanzierungen falsch informiert worden sein. Auch bei dem Bau neuer Milchviehställe soll sich Vreba-Hoff nicht an Zusagen gehalten haben. Bei mehreren Landwirten dauerte der Stallbau deutlich länger als geplant, dadurch fehlte den Bauern das zusätzliche Milchgeld.

  Der niederländische Generalkonsul in Chigago hat inzwischen bestätigt, dass mehrere Strafanzeigen von Landwirten eingegangen sind, die über Vreba-Hoff in die USA ausgewandert sind. Willy van Bakel bestreitet hingegen jegliche Vorwürfe.

 • no-profile-image

  Jan

  Het lijkt als of het er heel veel zijn die dit aan den lijve hebben onder vonden
  Maar dan vind ik het wel heel gek dat al die gene die weet of denkt ook bedonderd zijn zich niet bij elkaar voegen.En samen een groep er aan of tegen gaan werken.Waarom die Van der Burg alleen laten knokken. Echt niet slim van al de anderen die er over schrijven dat het klopt.
  PAK JE SAMEN.
  Dan komt het onderste uit de (lege)kan.En goed koper voor jullie

 • Roelof Wijnholds

  Laatste update uit onderwereld Ver-Nederlandse juristerij.
  Vernederland heeft een klokkenluider in de advocatuur, de monopolist op alle rechten!

  Victoria Rugrecht is haar geuzen naam!

  Hoe het criminele rechtssysteem zijn goede zwendel werk moet doen uit bevel van haar eigen toezichthouder kunt u summier bestuderen op de website van - Vrouwejustitiainverval.nl - onder gastblog staan enige vreemde recht extreme bewegingen omschreven. En het is erg onrustig in de advocatuur/het rechtsbedrijf der verlaagde landen.

  Zo als altijd met rechte rug groet ik alle eerlijke mensen, slachtoffers van - fraude land Nederland -!

  Was getekend,

  Roelof Wijnholds
  Emmer Compascuum

Laad alle reacties (55)

Of registreer je om te kunnen reageren.