Home

Achtergrond

Miljoenen voor onderzoek naar prostaatkanker

Drie Nederlandse universitaire ziekenhuizen ontvangen samen een subsidie van 7,5 miljoen euro voor onderzoek naar prostaatkanker.

Dat meldden de betrokken ziekenhuizen vrijdag. Het geld is afkomstig van het Center for Translational Molecular Medicine (CTMM), dat naar manieren zoekt om ernstige ziektes beter te behandelen.

Het onderzoek staat onder leiding van het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum. Ook het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen zijn erbij betrokken.

Het onderzoek concentreert zich op het vinden van kenmerkende symptomen die een betere diagnose mogelijk maken en bovendien de agressiviteit van de ziekte beter voorspellen. Volgens de onderzoekers is er een "sterke klinische behoefte'' aan het vinden van dergelijke "biomarkers''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.