Home

Achtergrond 149 x bekeken

Militairen ISAF schieten Afghaanse agenten dood

Militairen van de internationale troepenmacht ISAF hebben in de nacht van dinsdag op woensdag vier agenten van de Afghaanse politie doodgeschoten. Dat heeft de gouverneur van de provincie Ghazni, in het zuidoosten van Afghanistan, woensdag gezegd.
ISAF-gevechtshelikopters waren in het gebied bezig met een operatie tegen Talibanrebellen. Die zouden zich hebben verscholen in de omgeving van de provinciehoofdstad Ghazni. Vanuit hun schuilplaatsen hebben ze de afgelopen dagen raketbeschietingen op de stad uitgevoerd.

Door het zogenoemde 'vriendelijke vuur' raakten ook nog drie agenten gewond. Twee dienders worden nog vermist. De nationaliteit van de NAVO-militairen die betrokken waren bij het incident, is niet bekend. In de provincie zijn militairen uit de Verenigde Staten en Polen gelegerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.