Home

Achtergrond

Milieuvergunning voor Boerenbond

Mengvoerproducent Boerenbond Deurne mag de productiecapaciteit van de locatie in Wanroij uitbreiden.

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Noord-Brabant heeft het bedrijf een vergunning verleend om de capaciteit van 85.000 ton te vergroten tot 150.000 ton. De beslissing ligt nog ter inzage tot 17 augustus. "Na die datum horen we of er nog bezwaar is gemaakt en hoe de verdere gang van zaken zal zijn", legt directeur Ad Merks uit. "De formele procedure is in gang gezet, maar het kan nog wel zeker een half jaar duren voordat we echt mogen bouwen."

Boerenbond Deurne heeft al sinds 2005 uitbreidingsplannen voor de fabriek in Wanroij. Twee jaar geleden zette de Raad van State hier echter een streep door, door de milieuvergunning te vernietigen. Op de uitspraak van GS komt nog wel kritiek van omwonenden en de milieuvereniging Land van Cuijk. Die pleit voor verplaatsing van de fabriek uit de bebouwde kom van Wanroij.

De uitbreiding is nodig om de gestegen vraag van de afgelopen jaren en de verwachtte toekomstige stijging op te vangen. "Die productie hebben we nu aan derden uitbesteed en dat willen we weer zelf gaan doen." Om dat mogelijk te maken wordt ook gewerkt aan een vergelijkbare uitbreiding van de fabriek in Oirschot. "Daar zijn we nu in de afrondende fase. Bovendien zouden we op termijn ook in Oss nog een fabriek kunnen bouwen."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.