Home

Achtergrond 5 reacties

Melkprijs Cono daalt

Zuivelcoöperatie Cono verlaagt de voorschotmelkprijs over juli met 57 cent per 100 kilo.

Daarmee betaalt de Noord-Hollandse coöperatie nog altijd met afstand de beste melkprijs, zowel over de maand juli als over de eerste zeven maanden van 2009 als totaal. Cono-leden ontvangen volgens berekening van het Agrarisch Dagblad over juli een gemiddelde melkprijs van € 24,22 per 100 kilo, exclusief btw en bij een kwantum van 550.000 kilo per jaar. Over juni ontvingen ze nog € 24,79 per 100 kilo.

Per kilo vet betaalt Cono over juli een prijs uit van € 2,05 per kilo; per kilo eiwit betaalt het € 5,45 uit. Dat is achtereenvolgens 5 cent en 10 cent minder dan over de maand juni. Directeur Eric Hulst ziet voorlopig nog geen verbetering van de zuivelmarkt. Wel constateert hij dat Cono momenteel al haar eigen melk nodig heeft voor de kaasproductie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vergeer

  hoe is het mogelijk dat die andere kaas fabriek (in hoogeveen)het zo slecht doet zou het dan toch aan de directie liggen.

 • no-profile-image

  jansen

  Nou wim volgens mij komt het bij doc meer door verkeerd bestuur wat cono kan zou bij doc toch ook kunnen maar er is bij doc maar 1 persoon die ALLES regelt en meer vijanden heeft dan vrienden.wie stopt hem.

 • no-profile-image

  jan

  Cono produceert premium-kazen en kan derhalve een betere melkprijs betalen.

 • no-profile-image

  wim

  Je kunt wel van alles maken maar DOC kaas is erg slecht bezig ? Friesland campina gaat boven de 26 cent en DOC gaat beneden de 20 cent ???? Cono boven de 24 centen . Erg grote verschillen denk ik ? Komt dit alleen door die goedkope foliekaas ??????

 • no-profile-image

  bijna

  gewoon het quotum domweg nog verder uitbreiden en de melkprijs zal evenredig weer verder zakken. ik kan er gewoon niet van slapen ofwel slapeloze nachten heb ik ervan en WAARVOOR EN WAAROM????

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.