Home

Achtergrond 334 x bekeken 9 reacties

Melkaanvoer FrieslandCampina daalt

De melkaanvoer bij coöperatie FrieslandCampina neemt geleidelijk verder af. Dit blijkt uit gegevens van het bedrijf.

De aanvoer daalde in week 34 naar goed 153 miljoen kilo per week, tegenover nog ruim drie miljoen kilo meer in week 30. Desondanks is de gemiddelde melkaanvoer per week nog steeds drie tot vier miljoen kilo hoger dan vorig jaar.
Dat de melkproductie dit jaar relatief hoog blijft, blijkt ook uit de invulling van het fabrieksquotum tot nog toe. Net als bij DOC is ook bij FrieslandCampina het fabrieksquotum na vier maanden al voor meer dan eenderde gevuld, terwijl dat vorig jaar nog niet het geval was.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boesje

  De cooperaties hebben er een hekel aan dat de aanvoer afneemt. De kans op verlies op de afzetmarkt groeit dan ook. Ze zullen zo laat mogelijk toegeven dat de aanvoer stagneert. Directie geeft echt niks om de boeren hoor.

 • no-profile-image

  eppo

  Jij begrijpt het, 'meneer kijk eens verder,dan je neus'. Als nederland minder gaat melken dan gaat een ander land wel iets meer melken. En ja, ze gaan nu denken van Wij in Nederland gaan de prijs bepalen wat het wordt.

 • no-profile-image

  Burger

  IK weet niet, maar heeft het niet te maken met de tijd van het jaar? Dat koeien minder melk geven miv warm weer??

 • no-profile-image

  gekke henkie

  inderdaad geven de koeien bij warm weer minder melk door hittestress

 • no-profile-image

  oproep

  De schrijver heeft een slechte titel bedacht. Beter was geweest; Meer aanvoer dan in 2008.

 • no-profile-image

  kijk eens verder

  Denk je nu echt dat de prijs herstelt van dat 0,5 procentje dat in Nederland minder geproduceerd wordt. Denk toch eens na en loop niet zo de zeiken alsof w Nederland bepaalt wat de melkprijs is. Het is een wereldwijd probleem en alleen die gebieden met de gunstigste kostprijs zullen uiteindelijk overleven.

 • no-profile-image

  derk

  Zowel in NL, alsook in de USA produceren boeren meer melk ondanks de lage prijzen. Geeft wel aan dat gros van de melkveehouders meer hobbyisten dan echte ondernemers zijn. De meesten gaan door met melken tot ze er bij neer vallen. Failliet gaan ze niet, ze teren gewoon op wat de (voor)ouders hebben opgebouwd.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Goed zo! Nederlandse Melkveehouders doet uw best !!! Houd vooral de boter kaas en melkpoedervoorraad goed op peil !!! Dan zal de melkprijs voorlopig niet boven de 25 cent stijgen. Ik weet het beste Melkveehouders het is cynisch geformuleerd Maar Nederland moet bijna tweederde van de geproduceerde melkprodukten exporteren!!! Dat betekent op lange termijn HOE MOET DE NEDERLANDSE MELKVEEHOUDER DAT VOLHOUDEN ???

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Het is waar ,als gij het bericht goed leest kom je tot de conclusie dat nu meer melk geleverd wordt ,of F.C. daar blij mee zijn betwijfel ik. BEL Leerdam wil minder melk omzetten in KAAS.Dat geeft een impuls om over na te denken.Of begrijp ik het verkeerd?

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.