Home

Achtergrond 163 x bekeken

Meeste griepgevallen in regio Amsterdam

In de regio Amsterdam wonen de meeste mensen die zijn besmet met de Mexicaanse griep.

Ook is dit de omgeving met de meeste mens-op-mensbesmettingen van Nederland. Ruim zeventig Amsterdammers liepen het virus op.

Een harde verklaring hiervoor heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vandaag niet. Volgens directeur Roel Coutinho kan het gewoon toeval zijn. Daarbij gaat het om een dichtbevolkt gebied, met veel toeristen, waar veel wordt gereisd.

Uit de laatste cijfers van het RIVM blijkt dat zeker ruim vijfhonderd Nederlanders ziek zijn geworden. Ongeveer een op de vier patiënten kreeg de griep in Nederland via een ander.

Van de grote steden blijft Den Haag tot nu toe relatief gespaard. Daar raakten drie personen besmet. Friesland (drie) en Zeeland (twee) telden eveneens weinig griepgevallen. In het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant hadden net als in Amsterdam meer besmettingen plaats dan elders.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.