Home

Achtergrond 219 x bekeken

Meeste Amerikanen tegen oorlog Afghanistan

De meeste Amerikanen staan niet achter de oorlog in Afghanistan.

Uit een telefonische enquête van onderzoeksbureau CNN/Opinion Research Corporation bleek dat 54 procent van de inwoners tegen de oorlog is, en 41 procent voor, zo berichtte CNN vrijdag. In mei steunde de meerderheid van de bevolking de strijd nog tegen de radicaalislamitische Taliban en terreurnetwerk al-Qaeda, met 50 procent voor en 48 tegen.

"Republikeinen zijn het meest te spreken over Obama's Afghanistan-beleid'', aldus het hoofd van het onderzoek. "Bijna twee derde van de Republikeinen steunt de oorlog in Afghanistan. Driekwart van de Democraten verwerpt de strijd.''

Aan het eind van het jaar moet de Amerikaanse aanwezigheid in het Centraal-Aziatische land zijn opgevoerd van 21.000 naar 68.000 militairen. Maar de stap ondermijnt de steun voor president Barack Obama binnen zijn eigen partij.

Juli was de dodelijkste maand voor de internationale troepenmacht sinds de invasie in 2001. Maar liefst 75 NAVO-militairen kwamen om het leven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.