Home

Achtergrond

Meer winst Amerikaanse vleesbedrijven

De Amerikaanse vleesbedrijven Tyson Foods en Pilgrim’s Pride hebben in het afgelopen kwartaal meer winst gemaakt.

Tyson sloot het derde kwartaal van het Amerikaanse boekjaar af met een winst van 93 miljoen euro, 87 miljoen meer dan een jaar eerder.
Pilgrim’s Pride klom uit de rode cijfers met een winst van 37 miljoen. In het derde kwartaal vorig jaar maakte de pluimveeverwerker nog een verlies van die grootte. Beide vleesgiganten hebben een moeilijk jaar achter de rug en hebben ingrijpende maatregelen genomen om het tij te keren. Pilgrim’s Pride stond begin dit jaar zelfs op het randje van een faillissement.

De verbeterde resultaten zijn het gevolg van lagere productiekosten; de omzet daalde namelijk licht. De grondstoffenprijzen voor pluimveeproducten zijn in de afgelopen maanden sterk gedaald, terwijl de opbrengstprijzen stabiliseerden. Pilgrim’s Pride produceert alleen pluimveevlees en profiteerde sterk van deze verbeterde marktsituatie.

Tyson produceert zowel pluimvee- als rund- en varkensvlees, maar zag vooral bij de pluimveetak de resultaten verbeteren. De rundvleestak maakte ook een fors hogere, maar bij varkensvlees waren de resultaten slechter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.