Home

Achtergrond 2 reacties

Meer vraag naar tarwe en mais

De wereldwijde vraag naar tarwe en mais neemt toe.

Daardoor zijn deze graansoorten de komenden tien jaar duurder dan het afgelopen decennium, ondanks dat de productie ook zal stijgen. Dat stelt DG Agri, het landbouwdepartement van de Europese Commissie, in een analyse van de wereldgrondstoffenmarkt in de komende tien jaar, de Outlook 2009-2018.

De vraag naar tarwe stijgt vooral door de bevolkingsgroei in Azië, Afrika en het Midden-Oosten en in mindere mate door de stijgende vraag naar bioethanol. Hierdoor stijgt de tarweprijs, maar DG Agri doet geen voorspelling hoeveel.

De vraag naar mais groeit door de bevolkingsgroei en de stijgende vraag naar bioethanol en veevoer. De maisprijzen liggen de komende tien jaar gemiddeld de helft hoger dan de laatste tien jaar.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Dit wordt al jaren verteld ,maar als er geen koopkracht in die landen is blijft de prijs laag

  • no-profile-image

    arend

    brussel weet nog wel een foefje om de prijzen te drukken en anders balkenende wel onder het motto van de broekriem aantrekken.eerst het zuur dan het zoet.lekker die goedkope suiker en een miljard korting op de afdracht aan brussel

Of registreer je om te kunnen reageren.