Home

Achtergrond

Meer auto's met automatische 112-waarschuwing nabij

De Europese Commissie heeft vrijdag een laatste oproep gedaan aan de EU-staten om de invoering van automatische 112-waarschuwing in auto's te versnellen.

Het systeem werkt nog steeds in geen enkel EU-land. Als er eind dit jaar geen aanzienlijke verbetering is te zien, overweegt de Europese Commissie de nationale overheden, bedrijven en alarmdiensten te verplichten tot invoering.

De communicatietechniek, eCall, belt bij een zwaar verkeersongeval automatisch het pan-Europese alarmnummer 112 en stuurt de locatie van het ongeluk door naar de dichtstbijzijnde hulpdiensten.

Volgens de Europese Commissie kan het systeem "de reactietijd van hulpdiensten halveren, de ernst van verwondingen verminderen en het leven redden van mensen die niet weten of niet kunnen zeggen waar ze zijn''. In totaal zouden zo jaarlijks 2500 mensenlevens gespaard worden. De ernst van verwondingen zou met 10 tot 15 procent afnemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.