Home

Achtergrond 185 x bekeken

Meer Australisch rundvlees naar VS

Australie heeft in juli 1,1 % minder rundvlees geexporteerd dan in dezelfde maand een jaar eerder. In totaal ging het om 82.694 ton vlees. Dit blijkt uit cijfers van het Australische ministerie van landbouw.

Japan bleef de belangrijkste markt voor Australisch rundvlees (32.831 ton), maar nam ten opzichte van een jaar eerder wel 7,5 % minder af.

De VS importeerde in juli 20.260 ton Australisch rundvlees. Dat was 16 % meer dan in juli 2008. Dat had met valuta te maken. De Amerikaanse importeurs kregen voor één Amerikaanse dollar in een jaar tijd liefst een kwart meer Australische dollars.

Om die reden zal de Australische export naar de VS ook in augustus hoger zijn. De Australische dollar is momenteel zwakker.

prognose:

ook in augustus meer export naar VS

Of registreer je om te kunnen reageren.