Home

Achtergrond 264 x bekeken

Medicijnen huisarts weer gebruikt voor zelfmoord

Nadat in 2006 zijn vrouw zelfmoord had gepleegd met medicijnen uit de kluis van zijn praktijk, heeft vorige maand ook de 31-jarige nieuwe partner van een huisarts uit Standdaarbuiten zichzelf op die wijze van het leven beroofd.

Justitie in Breda heeft dat donderdag bekendgemaakt in aanvulling op het bericht dat in het onderzoek naar de verdachte huisarts geen strafbare feiten zijn gevonden. Het Openbaar Ministerie spreekt van een ongelukkig toeval en heeft de zaak tegen de man geseponeerd, meldde een woordvoerster.

De politie raakte begin juli gealarmeerd door de tweede zelfmoord en begon een onderzoek. De huisarts werd verhoord en de politie sprak met familieleden van de vrouw. Justitie maakte donderdag bekend dat de Bredase een overdosis medicijnen uit de praktijk heeft genomen. De vraag of de middelen achter slot en grendel lagen zoals het hoort, kon de zegsvrouw donderdag niet beantwoorden.

Familieleden van zijn echtgenote sleepten de huisarts in 2006 voor het regionaal tuchtcollege. De tuchtrechter verweet hem destijds een afwachtende houding, toen hij ontdekte dat de medicijnkluis in de praktijk met een bijl was opengebroken terwijl hij wist dat zijn vrouw suïcidaal was en al eerder medicijnen uit de kluis had gestolen. De vrouw werd korte tijd later dood door een overdosis gevonden in het huis van haar ouders.

Een maatregel legde het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg toen niet op, omdat het uitging van de goede bedoelingen van de huisarts die bovendien persoonlijk al genoeg was getroffen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.