Home

Achtergrond

’Lot bepaalt subsidie Suikersector 2009’

De subsidie Suikersector 2009 is waarschijnlijk te laag voor alle boeren die er recht op hebben.

Dit zegt Veronique Verdurmen, voorlichter bij de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO). Sinds gisteren kan iedereen die in 2007 suikerbieten teelde een aanvraag indienen voor deze subsidie. De subsidie ondersteunt boeren die willen investeren in duurzame ontwikkelingen of alternatieven hebben voor de suikerbietenteelt.

In totaal is er 8 miljoen euro beschikbaar. Een teler krijgt daarvan maximaal 20.000 euro. ”Bij te veel aanvragen zal er geloot worden”, zegt Verdurmen. ”Het definitieve aantal aanvragen weten we hopelijk over twee maanden. Hoewel ik er nu al van uit ga dat er te veel aanvragen zullen zijn.”

Agrarisch Dagblad

Of registreer je om te kunnen reageren.