Home

Achtergrond 178 x bekeken

Limburg ziet af van glasvezelplan

De provincie Limburg heeft het voornemen herzien om tussen de 80 en 100 miljoen euro te besteden aan de aanleg van een supersnel glasvezelnet.

Dat zegt de Limburgse gedeputeerde Jops Hessels maandag in Het Financieele Dagblad. Hessels streeft nog steeds naar modernisering van de IT-infrastructuur in zijn provincie, maar bekijkt ook alternatieven. Reden hiervoor is de ophef die in juni ontstond toen een plan van de provinciebestuurder uitlekte om de opbrengst van de verkoop van energiebedrijf Essent te steken in een samenwerkingsverband met kabelbedrijf Reggefiber.

De sector reageerde verontwaardigd en vond dat het bedrijf bevoordeeld werd. Inmiddels voert de provincie ook onderhandelingen met bekabelaar Ziggo, die goedkoper is. "Het doel is niet glasvezel, maar breedband,'' aldus Hessels.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.