Home

Achtergrond 224 x bekeken

Lilium Sensation Chiara doet het goed

Sinds vorig jaar worden op de Nederlandse veilingen lelies verkocht die zijn ontstaan uit kruisingen van Longiflorums en Orientals.

De zogenoemde LO Hybriden, waaronder de roze cultivar Lilium ‘Sensation Chiara’, waarvan er inmiddels 70.000 via de veiling zijn verkocht. Longiflorum lelies staan bekend om hun lange, klassieke kelken. De Orientals hebben grote, stervormige bloemen met golvende bloemblaadjes. De Longiflorum x Oriental Groep combineert de sterke eigenschappen van beide ouders. Wat direct opvalt aan L. '‘Sensation Chiara' zijn de grote, roze knoppen, waardoor zij al in de winkel aantrekkelijk oogt. De bloemknoppen zitten mooi hoog in de tak, net als bij een Longiflorum, hetgeen hun zichtbaarheid in een boeket vergroot.

In volle bloei haalt de lelie een reusachtige bloemdiameter van 15 tot 20 centimeter en verspreidt daarbij een aangenaam zoete geur. Dankzij sterke stelen en stevig blad is deze lelie bestand tegen een stootje. De houdbaarheid bedraagt minimaal 12 dagen na de oogst. Lilium Longiflorum x Oriental Grp Sensation Chiara (vbn-productcode 28814) is onderdeel van de Sensation-line, die inmiddels uit vijf verschillende kleuren bestaat: van koelwit tot hardroze. De lelie wordt op de Nederlandse veilingen verhandeld met minimaal drie knoppen per tak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.