Home

Achtergrond 242 x bekeken

Lelies geen stabiele lijn

Concernbreed werden ruim 8,2 miljoen lelies aangevoerd en na het voorzichtige prijsherstel van de afgelopen weken was de hoop gevestigd op een op zijn minst stabiele lijn.

Maar dat lukte niet. Over de gehele linie werd iets prijsgegeven ten opzichte van vorige week. Het is allemaal wel beter dan vorig jaar maar dat zegt meer over de belabberde omstandigheden van toen. De Logiflorums deden nu net als vorige week gemiddeld €0,28 bij en stabiel aanbod. Dat aanbod was vorig seizoen nog bijna 30 procent meer en het is nu een kleine stuiver beter dan toen. De Aziatische hybriden deden nu €0,22 en dat was 2 cent minder dan vorige week bij eveneens een stabiel aanbod. Het is 7 cent beter dan vorig jaar bij 40 procent minder aanvoer. Een – wat aanvoer betreft - gezonde ontwikkeling.

De LA-hybriden noteerde nu €0,20 gemiddeld en ook dat was 2 cent minder dan vorige week. Bij 7 procent meer aanbod. Dat is 7 procent minder aanvoer dan vorig jaar en 3 cent minder slecht betaald. De Orientals tenslotte kennen met 4 miljoen stuks en €0,38 exact hetzelfde marktbeeld als vorig jaar en dat is opvallend. Het betekende wel 25 procent meer aanvoer dan vorige week en een kleine 10 cent prijsval.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.