Home

Achtergrond 4 reacties

Leden FrieslandCampina leveren obligaties in

Leden van FrieslandCampina hebben op de tweede handelsdag dit jaar voor ledenobligaties-vrij veel stukken verkocht.

Dit blijkt uit gegevens van de coöperatie. Leden en oud-leden verkochten op 6 augustus ruim 129.400 obligaties. Die vertegenwoordigden samen een waarde van 6,5 miljoen euro. Van dit aanbod werden slechts ruim 14.000 stukken weer aangekocht door andere leden en oud-leden. Rabobank Nederland heeft, zoals afgesproken, de niet-gekochte obligaties overgenomen.

De bank moest daar 5,7 miljoen euro voor uittrekken. Ook op de vorige interne handelsdag was het aanbod van obligaties-vrij groter dan de vraag.

Er werden 123.000 obligaties aangeboden, er werden er 92.000 weer teruggekocht. De eerstvolgende beurshandelsdag wordt gehouden op 1 oktober. De rente op de obligaties-vrij komt overeen met het zesmaandse Euribor-tarief plus een opslag van 2,5 procent Deze rente wordt tweemaal per jaar vastgesteld.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  blijven

  Het is een desinvestering met een negatief rendenment van 10%, hetgeen eerst gekort is bij omwisseling, althans voor oud campina leden. Volgens mij moet je hiervoor makkelijk geld bij de bank kunnen halen.

 • no-profile-image

  gert

  De solvabiliteit van de melkveehouders is groot,zegt de Rabobank,komt er misschien toch een deukje in

 • no-profile-image

  Jan

  misschien is het je al opgevallen dat de melkprijs erg laag is en er hier en daar wat gebrek aan liquiditeit is ontstaan??
  Na het opschorten van aflossingen en investeringen komt het desinvesteren van bedrijfsmiddelen; dit is de een desinvestering die de bedrijfsvoering het minst raakt.

 • no-profile-image

  Boerin

  Hoe zou dit nu toch komen? Toch te weinig vertrouwen in de nieuwe cooperatie RFC, die moet op dit moment toch uitzonderlijk goed draaien met lage grondstofprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.