Home

Achtergrond 317 x bekeken

Landelijke invoering plan biologische landbouw

Het proefproject biologisch ondernemen van ZLTO, de provincies Brabant en Zeeland, wordt landelijk.

De bedoeling is dat provincies een belangrijke rol gaan spelen bij de omschakeling van gangbare naar biologische bedrijven. De omschakelingsregeling houdt vooral in dat gangbare ondernemers meer te weten komen over de biologische land- en tuinbouw.

Het project werd twee jaar geleden opgezet door de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie in samenwerking met het ministerie van LNV en de provincies Brabant en Zeeland. Inmiddels liggen bij de provincie Drenthe plannen om het project over te nemen. In Flevoland is de stimulering van de biologische landbouw onderdeel van het Meerjarenprogramma Landelijk Gebied. De provincie Drenthe bespreekt deze maand een initiatief-voorstel van Groen Links om 125.000 euro uit te trekken voor het project. Voorwaarde voor de provincie is, dat LTO het project verder oppakt en uitvoert.

Of registreer je om te kunnen reageren.