Home

Achtergrond 174 x bekeken

Lagere omzet en productie voedingsmiddelenindustrie

De voedingsmiddelenindustrie heeft in juni 9 procent minder omgezet dan in dezelfde maand vorig jaar.

De productie liep met 4 procent terug. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Daarmee doet de voedingsmiddelenindustrie het goed ten opzichte van andere sectoren. Gemiddeld boekten ondernemers in de industrie in juni 25 procent minder omzet dan een jaar eerder. In de aardolie-, chemische, rubber- en kunststofindustrie liep de omzet met 37 procent het meest terug.

De afname van de omzet op de buitenlandse markt was vrijwel even groot als die op de binnenlandse markt.

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in juni 13 procent lager dan in juni 2008. De terugval was het grootst in de transportmiddelenindustrie, daar werd 33 procent minder geproduceerd dan een jaar eerder.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.