Home

Achtergrond 3 reacties

Lage melkprijs remt koop quotum niet

Nederlandse melkveehouders blijven meer melkquotum aankopen.

Dit blijkt uit de jongste gegevens van het Productschap Zuivel (PZ). De lage melkprijzen die ze momenteel ontvangen, lijken geen beletsel voor extra quotumaankopen. Melkveehouders kochten in juli meer quotum in vergelijking met zowel de voorgaande maanden als in vergelijking met vorig jaar. De quotumaankopen zitten over de gehele linie op een duidelijk hoger niveau.

Daarbij is de quotumprijs de laatste maanden redelijk stabiel gebleven, met prijzen variërend van 17 tot 18 euro per kilo vet.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Marcel

  Volgens mij worden de berichten over de quotumaankopen en de hoeveelheid melk die word geproduceerd enigzins gemanipuleerd door de quotumhandel, er leek nl een daling van de prijzen aan te komen (zowel lease als koop), dat tij moest natuurlijk snel gekeerd.

 • no-profile-image

  wouter bos

  belastingtechnisch is het mischien wel interesant om quotum te kopen, dit jaar een fors verlies nemen en de eerste paar komende jaren geen belasting betalen,carry back.

 • no-profile-image

  Han

  Dit verhaal doet me denken aan een uitspraak van wijlen onze groente boer, die eens zei; "Op iedere kool verlies in een dubbeltje, maar de omzet maakt het goed." Dit speelt blijkbaar ook in de melksector, iedere liter kost beduidend meer, dan hij opbrengt maar door omzet verhoging gaat de winst zover omhoog, dat de aankoop dubbel en dwars kan worden betaald. Ik hoop, dat er iemand reageert om me uit te leggen hoe je goedkoper kunt poduceren als je geld uitgeeft om te mogen produceren. Hier komt bij dat we weten, dat er over enkele jaren geen quotum meer bestaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.