Home

Achtergrond

LNV legt elf ontwerpbesluiten aanwijzing Natura 2000 ter inzage

Het ministerie van LNV legt van 24 september tot en met 4 november elf ontwerp-aanwijzingsbesluiten voor Natura 2000-gebieden ter inzage.

Daarnaast organiseert het ministerie in die periode voor elk gebied een informatiebijeenkomst/hoorzitting. De ontwerpbesluiten hebben betrekking op de volgende gebieden: Lauwersmeer, Rottige Meenthe & Brandemeer, Drentsche Aa-gebied, Bargerveen, Stelkampsveld, Korenburgerveen, Binnenveld, Lingegebied & Diefdijk-Zuid, De Wilck, Biesbosch, en Bunder- en Elsloërbos.

Mede op basis van de inspraakreacties neemt minister Gerda Verburg (LNV) een besluit over de definitieve aanwijzing van de Natura 2000-gebieden. Op dit definitieve besluit is geen bezwaar meer mogelijk. Wel kan ertegen beroep worden ingesteld bij de Raad van State.

De ontwerpbesluiten liggen ter inzage bij de regionale vestigingen van de LNV-Directie Regionale Zaken, op de betreffende provinciehuizen, waterschapskantoren en gemeentehuizen. Alle documenten zijn tevens in te zien via de internetpagina.

Dit is de vierde inspraakronde. In eerdere rondes werden 147 ontwerpbesluiten ter inzage gelegd. Inmiddels zijn tien gebieden definitief aangewezen. Nederland telt uiteindelijk 162 Natura 2000-gebieden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.