Home

Achtergrond

Kruidenmolen mee op vakantie

De kruidenmolen met daarin zout, peper, paprikapoeder, nootmuskaat en knoflookpoeder bestaat al tientallen jaren.

Het is nog steeds een populair product om mee te nemen op vakantie. Dat blijkt uit een onderzoek dat supermarktketen Super de Boer heeft laten doen naar de hoeveelheid voedingsmiddelen die Nederlanders meeslepen naar hun vakantieadres. Het vertrouwde merk koffie spant de kroon: 64 procent van de Nederlanders neemt een paar pakken mee. Onder ouderen is dat zelfs ruim driekwart (77 procent).

Behalve koffie en de kruidenmolen zijn snoep en (zoet) broodbeleg favoriet om mee te nemen. Vakantiegangers die in Nederland blijven, nemen overigens meer etenswaren mee dan mensen die naar het buitenland gaan, zo blijkt uit het onderzoek.

Van de vakantiegangers die in het buitenland zijn, gaat 87 procent ook wel naar de supermarkt in de buurt. Driekwart van hen probeert wel eens wat onbekends uit. Mannen doen dat overigens duidelijk vaker dan vrouwen.

Op vakantie wordt ook veel zelf gekookt, vooral onder degenen die in het buitenland zijn en door ouders met jonge kinderen. In de meeste gevallen koken de Nederlanders dan bekende gerechten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.