Home

Achtergrond 240 x bekeken 13 reacties

Korte opleving quotumprijs

De handel in melkquotum is kortstondig aangetrokken. Het gevolg is dat er een halve euro bij de prijs op is gekomen. Koopmelk noteert nu €18,25 per kg vet (grafiek 1).

Koopmelk werd de afgelopen weken niet goedkoper dan €17,75 en dus hakten enkele kopers afgelopen week toch de knoop door. Dat zorgde voor meer vraag.

Maar de prijsstijging is daardoor ook meteen incidenteel. De kopers, die niet langer wilden wachten, hebben gekocht en andere kopers wachten bij een prijs van €18,25 helemaal rustig af. Koopmelk komt in rustiger vaarwater. Er kan zelfs iets van de prijs afgaan.

Voor de leasemelkhandel is het verhaal niet anders. Ook hier geldt: kortstondig meer vraag. Daardoor steeg de leaseprijs tot €3,95 (grafiek 2). Maar ook die stijging zet niet door.

prognose:

koopmelk iets goedkoper, lease stabiel

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  van lotje

  huh!!

 • no-profile-image

  Frans

  leasemelk moet van de lopende rekening worden betaald...........

 • no-profile-image

  En van welke rekening moet koopmelk worden betaald.......?

 • no-profile-image

  RICO UIT TWENTE

  JE HEBT GEKKEN EN HELE GEKKEN

 • no-profile-image

  ik snap

  Ik ken in iedergeval 2 kopers(60000kg ) bij ons in de buurt En allebei fanatieke DDB ERS. Wie snapt er nog iets van??

 • no-profile-image

  gerda

  laatste nieuwtje quotom gaat er toch niet af

 • no-profile-image

  Wie is er

  De gekken kopen voor 18 cent, de hele gekken kochten voor 30 cent en meer in het verleden.

 • no-profile-image

  jonge

  @wie is er nou gek......
  Tja maar voor die 30 cent heb je al wel 2 jaar kunnen melken ................. met vette winst......en van die 18 cent? tja dat is ooit de vraag.... denks overigens zelf dat melk niet veel goedkoper zal worden als ik hier zo om me heen kijk en zie hoeveel er uitgebreid, en vooral gemolken wordt. \
  Schijnbaar worden er dus nog zat leningen verstrekt om quota aan te kopen.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Kopen voor 18 en verleasen voor 6 x 4. Tel uit je winst!

 • no-profile-image

  .

  "Kopen voor 18 en verleasen voor 6 x 4. Tel uit je winst!"
  Tuurlijk... wanneer je geen rente en risicoopslag rekent. Als je alleen al rente rekent heb je er niets aan, alleen risico dat de leaseprijs (ver) onder de 4 gaat.

 • no-profile-image

  de grootste gekken

  Jonge ondernemer, leer even rekenen. Twee jaar terug betaalde je nog minimaal € 1,35 per liter en nu dus € 0,75. Heb jij dat verschil van 60 cent per liter in twee jaar kunnen verdienen ? Degene die nu kopen voor 18 cent zijn heel wat minder gek dan die twee jaar terug voor 30 cent kochten. Even rationeel blijven en je niet gek laten maken door de stand van de lopende rekening.

 • no-profile-image

  wat wijzere

  Jonge ondernemer, als je zo blijft rekenen en redeneren als jij doet, vraag ik me toch af of je ooit een oude ondernemer zult worden. Ik zet ook vraagtekens bij de hoge quotumkosten, maar jouw berekening slaat nergens op. Ik hoop dat je je eigen bedrijfsvoering slimmer aanpakt

 • no-profile-image

  jonge

  @ grootste gekken, Waarom reken jij 2 jaar geleden met een andere vetreferentie dan nu? Of heb je de basisschool nooit afgemaakt en kun je zodoende dus niet rekenen, reken het maar eens na!
  Oja....jonge ondernemer heeft zich afgelopen jaren wel ingedekt, klaagt dus nu ook niet en is wel klaar voor toekomst.....want hij lost nog lekker af en heeft dus geen oplopende hypotheek en dus rentelasten....en een groene hypotheek heeft al zo weinig lasten...maar dat snappe oudere en wijzere ondernemers niet want iets groens doen is not done!

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.