Home

Achtergrond 181 x bekeken

Kleur meergranenbrood zegt niks over gezonde stoffen

Donker meergranenbrood bevat lang niet altijd meer vezels. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

De donkerste broden van C1000 en Albert Heijn bevatten juist de minste vezels.

De Consumentenbond testte 23 broden. Qua vezelrijkheid scoorde donker meergranenbrood Bio + het beste, gevolgd door meergranenbrood van 't Stoepje en Korenlander meergranen van Plus supermarkten. Het minst scoorde C1000’s Multikorn en Albert Heijn’s Pain de Boulogne.

Deze broden krijgen slechts een redelijke score van het Consumentenbond-panel. De broden bevatten slechts 5,3 gram voedingsvezels per 100 gram. De Consumentenbond stelt wel vast dat brood inderdaad minder zout bevat dan twee jaar geleden.

Destijds zat in een broodje 0,51 gram zout, nu is dat nog maar 0,44 gram. Nederlanders eten volgens de organisatie veel meer zout dan het streefmaximum van 6 gram. Brood is goed voor gemiddeld. 25 tot 30 procent van de zoutconsumptie.

Of registreer je om te kunnen reageren.