Home

Achtergrond 1 reactie

Katwijk breekt alle koekhaprecords

Het hoeft geen Koninginnedag te zijn om mensen aan het koekhappen te krijgen. De Oranjevereniging in Katwijk heeft op een doodgewone zaterdag in augustus honderden mensen bijeen gekregen om een nieuw wereldrecord in deze oer-Nederlandse traditie te vestigen. Met 1126 deelnemers komt het Noordzeedorp hiermee in het Guinness Book of Records.

De gemeente liet zaterdag weten dat zij maar liefst twee records heeft gebroken. De plaatselijke bakker maakte een ontbijtkoek van 7000 kilo. Ook deze koek haalt het Guinness Book of Records.


Het record koekhappen stond tot voor kort op naam van Scheveningen. Hier kwamen in 2005 een kleine tweehonderd mensen bijeen om koek te happen. Wat betreft de reuzenontbijtkoek is het volgens een woordvoerster van Katwijk voor het eerst dat het Guinness Book deze lekkernij in zijn overzicht opneemt.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Waarom geen vis happen in Katwijk

Of registreer je om te kunnen reageren.