Home

Achtergrond

Kampen op de bres voor getroffen familie

In Kampen start donderdag een inzamelingsactie voor het getroffen gezin Strijker.

Dit gezin raakte op 19 augustus vier kinderen kwijt door een woningbrand. Ouders van kinderen die op dezelfde school zitten als leden van het gezin Strijker, hebben het initatief voor deze actie genomen, zo meldde de stichting Nechama l'Ami maandagmorgen. De stichting met de Hebreeuwse naam wil voorkomen dat het gezin in de financiële problemen komt. Volgens een woordvoerder heeft het gezin nieuw definitief onderdak nodig. "Geldzorgen mogen daarbij geen rol spelen.''

De stichting organiseert een huis-aan-huis-collecte in Kampen. Ook is een bankrekeningnummer opengesteld voor giften. Kerken in Kampen en IJsselmuiden zijn benaderd voor een bijdrage. Leerlingen van de scholengemeenschap Pieter Zandt in Kampen gaan de komende dagen met collectelijsten rond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.