Home

Achtergrond 3 reacties

Jagers gebruiken barbaarse methode

Een groep weekendjagers deed vorige week mijn bedrijven aan. In een halve dag hadden ze 96 varkens te pakken. Alleen niet met een geweer, maar met de barbaarse methode.

De jagers gebruiken eerst een helikopter om de varkens uit hun schuilplaatsen te drijven, maar hierna pakken ze geen geweren om de varkens af te schieten. Bij hun ouderwetse methode sporen honden de varkens op en bijten zich aan de varkens vast. Ze houden net zolang vast totdat er iemand komt die het varken met een mes de keel doorsnijdt. Dit gaat uiteraard met veel gekrijs en bloed gepaard. En van tijd tot tijd sneuvelt er ook een hond.

Het blijft voor mij een raadsel waarom deze barbaarse methode van jagen nog kan, terwijl het afschieten van wild anders dan door een kopschot verboden is, wegens humane redenen.

€15 per afgeschoten kameel

Niet alleen varkens geven overlast ook kamelen. De regering van Australië heeft in haar wijsheid besloten om ze vanuit helikopters af te schieten. Ja. U leest het goed. Wat ze met de afgeschoten dieren gaan doen is niet bekend, vermoedelijk zullen ze de dode dieren laten liggen. Er lopen 1 miljoen kamelen in het wild rond in de Australische woestijnen. Doel is dat terug te brengen naar 300,000 kamelen, of anders gezegd een kameel per 10 km2. Het ministerie voor Milieu betaalt gemiddeld $27 (€15) per afgeschoten kameel.

Tot nu toe werden de kamelen levend verkocht naar vooral Arabië. Ze vermeerderen veel sneller ondanks dat er hele kudden gevangen werden. De eerste kamelen braken los en verwilderden pas omstreeks 1900. Overigens is ook voor het afschieten van wilde varkens, kangoeroes, vossen en ander wild nu geld ter beschikking. Totaal 250 miljoen dollar.

Boeren schieten kangoeroes nu maar zelf

Ook bij de kangoeroejacht zijn problemen. De hele kangoeroe-industrie ( beroeps kangoeroejagers) is sinds enkele maanden in rep en roer. Rusland heeft de grens gesloten voor import van kangoeroevlees. De handelaren kopen het niet meer in en daarom jagen de jagers niet.

De boeren moeten nu zelf ‘s nachts gaan schieten of huren iemand in die dit voor hen gaat doen. Uiteraard laat iedereen de dode dieren liggen. Dit is nu nog niet zo’n probleem omdat er voldoende vossen en roofvogels zijn die de kadavers opruimen. Het blijft voor mij wel een grote verspilling van voedsel.

Daarbij komt dat door al die feestmaaltijden het volgende probleem zal zijn dat er te veel vossen en roofvogels komen. Die eten behalve de dode dieren ook de levende lammeren op. Het valt niet mee om de natuur in evenwicht te houden.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  knor

  Nou, dit is een duidelijk verhaal voor alle dierenwelzijnfreaks/milieupipo's in nederland. Pak je rugzak en hup naar australie!!!!
  Dit gaat tenminste ergens over !!!

 • no-profile-image

  Roelof

  Dingo`s is hier in het noord westen van western australie is een groot probleem. En de reden daarvan is het aantal wilde geiten, het overvloed van kangaroes, stations met schapen verliesen tot op 20 percent van de lameren, het is maar goed dat we ze hier afschieten en proberen te vergiftigen want anders kun je hier straks geen dieren meer houden en de plaag niet stoppen. Kangaroos worden nog steeds wel geschoten maar de prijzen zijn gedaald in de afgelopen weken, ook voor de lokale dier voeder fabrikant

 • no-profile-image

  Ed canada

  Knor Deurne als je die frieks naar het land van croccedile Dandy af kan sturen komt daar mischien ook wel een afschotvergunning per helikopter op zijn we gelijk van 'n hoop onnodige amtenaren af

Of registreer je om te kunnen reageren.