Home

Achtergrond 269 x bekeken

Inwonertal Groot-Brittannië groeit snel

De bevolking van het Verenigd Koninkrijk is vorig jaar toegenomen tot ruim 61,4 miljoen mensen.

Dat blijkt uit cijfers die het Britse Bureau voor Nationale Statistiek vandaag heeft vrijgegeven. Vorig jaar kwamen er 408.000 inwoners bij in Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Dat was de sterkste toename sinds 1962, toen een plus van 484.000 werd geregistreerd.

De steeds hogere levensverwachting en een babyboom vormen de belangrijkste oorzaken voor het stijgende aantal Britten. Zo werden vorig jaar 791.000 baby's geboren in Groot-Brittannië. De bevolking groeit nu met 0,7 procent per jaar, twee keer zo snel in vergelijking met de jaren negentig en drie keer zo snel als in de jaren tachtig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.