Home

Achtergrond 244 x bekeken

India kampt met droogte

In India kampt meer dan een kwart van alle districten met droogte.

Dat zei minister van Financiën Pranab Mukherjee vandaag, aldus de BBC. Een geringere regenval tijdens de moesson is de oorzaak. Het gaat om 161 van de circa zeshonderd districten die het land telt. Hoewel de getroffen regio's niet tot de belangrijkste voedselproducenten van India behoren, zal volgens analisten de landbouwproductie dalen en zullen voedselprijzen gaan stijgen.

Minister Mukherjee riep op niet in paniek te raken. We hebben in 1987 de ergste droogte in een eeuw bezworen en we hebben dus genoeg ervaring om de situatie aan te kunnen, verklaarde de bewindsman.

Tot 70 procent van de ruim 1,1 miljard Indiërs is nog steeds afhankelijk van inkomsten uit de landbouw en circa 60 procent van de boerenbedrijven is afhankelijk van regenval, aldus de BBC. Irrigatienetwerken zijn ondeugdelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.