Home

Achtergrond

Honduras breekt met Argentinië

De omstreden Hondurese interimregering heeft dinsdag de diplomatieke betrekkingen met Argentinië verbroken.

Argentinië spant zich erg in om de eind juni afgezette Hondurese president Manuel Zelaya terug op zijn post te krijgen. Vorige week wees Buenos Aires de ambassadeur van Honduras uit omdat die achter de machtswisseling in Tegucigalpa staat.

Zelaya was in conflict geraakt met een meerderheid van de volksvertegenwoordiging, het hooggerechtshof en zijn regering. Op 28 juni werd hij naar verluidt op aandringen van het hooggerechtshof afgezet door het leger. Zelaya werd uitgezet en mag niet terugkeren. De OAS verklaarde deze machtswisseling in het arme Centraal-Amerikaanse land op 4 juli een coup. De interimregering van de huidige president Roberto Micheleti ontkent dat er van een staatsgreep sprake is geweest.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.