Home

Achtergrond 218 x bekeken

Honderden miljoenen schade door orkaan Taiwan

De orkaan Morakot heeft in Taiwan zeker 500 mensen het leven gekost en honderden miljoenen euro’s schade berokkend aan de landbouw.

Dat heeft president Ma Jingyou bekendgemaakt. De meeste doden vielen te betreuren in het dorp Shiao Lin, nabij de zuidelijke havenstad Kaohsiung. De Taiwanese strijdkrachten stuurden helikopters om 14.000 inwoners te evacueren maar circa 400 mensen zijn waarschijnlijk levend begraven door een modderstroom.

De verliezen voor de landbouw komen uit op tenminste 208 miljoen euro schade. Het is volgens Ma mogelijk dat de schade uiteindelijk in de miljarden zal lopen. In totaal is 62.574 hectare landbouwgrond verloren gegaan. Niet minder dan 118.143 biggen, 5,7 miljoen kippen en ruim een miljoen eenden zijn gedood door de storm.

Of registreer je om te kunnen reageren.