Home

Achtergrond 335 x bekeken

Hoge opbrengsten wintergerst Wijnandsrade

De opbrengsten van de wintergerstdemo zijn hoog, meldt coöperatie Agerland.

De demo op de Limburgse proefboerderij Wijnandsrade is in twee proeven uitgevoerd; voor voergerst en voor brouwgerst. In de voergerstdemo hadden alle rassen, behalve Ketos, last van legering. Agerland adviseert voor komend jaar het ras Ketos vanwege de constante hoge opbrengst, hoog hectolitergewicht, vroegheid en stevigheid.

Bij de winterbrouwgerstrassen komt Wintmalt goed uit de demo. ”Teelttechnisch biedt dit ras absoluut perspectief, mits de juiste teeltmaatregelen worden genomen. Nu is de internationale brouwgerstmarkt echter zwaar in mineur. Zodra deze markt zich herstelt, biedt een teelt van winterbrouwgerst perspectief.”

Of registreer je om te kunnen reageren.