Home

Achtergrond 3 reacties

Herhaalde lozing van uitlekwater in sloot

Een boer in Someren heeft opnieuw uitlekwater van mais en aardappelen in een sloot terecht laten komen.

Eind 2008 werd het bedrijf al eens gewaarschuwd door Waterschap De Dommel. Toen was uitlekwater van veevoer in een sloot nabij het bedrijf aangetroffen. Kennelijk was de waarschuwing niet genoeg want op 30 juli werd wederom een soortgelijke lozing geconstateerd. Nu is proces verbaal opgemaakt.

Deze keer bleek de sloot over een lengte van vijftien meter te zijn vervuild met uitlekwater van mais en aardappelen. Het uitlekwater was via een op het terrein gelegen putje in de sloot terecht gekomen.

De sloot is schoongemaakt en er zijn maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. Het bedrijf zal voorlopig extra onder controle blijven. Als er toch weer een lozing plaatsvindt, zal ook een bestuursrechtelijk traject worden gestart.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gekke henkie

  een riooloverstort is niet erg,dit is meten met twee maten

 • no-profile-image

  zo is het

  klopt, als je een papier hebt dat het mag dan is het legaal, en als je dat niet hebt dan is het illegaal, volgende keer eerst even een papiertje halen bij de'n dommel.!!!!!

 • no-profile-image

  henkie uienvocht

  Ja, maar dat is geregistreerd lozen.

Of registreer je om te kunnen reageren.