Home

Achtergrond 982 x bekeken

Helpen bij het rooien

Wietze en Nieke van Randen helpen met het uitzoeken van loofresten. Akkerbouwer Writzer Meijer en zijn vader Koos Meijer rooien pootaardappelen van het ras Elvira.

Wietze en Nieke van Randen helpen met het uitzoeken van loofresten. Akkerbouwer Writzer Meijer en zijn vader Koos Meijer rooien pootaardappelen van het ras Elvira. De akkerbouwers uit Oldehove zijn in Groningen de enige stammentelers die voor Elvira hebben gekozen. Foto Roelof Stroetinga

Spruitenteler Arie van den Hoek (rechts) toont aan teeltadviseur Rien Bos spruiten van het ras Abacus in het Zuid-Hollandse Zevenhuizen. Het vroege ras doet het uitstekend. ”Hij staat mooi. De potentie is groot om er veel kilo’s van te plukken.” Maandag start Van den Hoek het seizoen met de oogst van een ander vroeg perceel. Foto Henk Bouwman

Een medewerker van vezelhennepteler Albert Dun maait een laatste perceel van 26,5 hectare. In totaal maaide de firma Dun Agro uit het Groningse Oude Pekela dit seizoen zo’n 350 hectare. Vorig jaar investeerde Dun Agro met de noordelijke ontwikkelingsmaatschappij NOM en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) in een nieuwe productie-installatie die 3 miljoen euro kostte. Foto Koos van de Spek

Een zoogkoe met kalf staan nog even in de ochtendkoelte in de Beierse Alpen. Ook daar was het de laatste dagen erg warm. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.