Home

Achtergrond 170 x bekeken

Harde afspraken Hogeschool en student

Studenten die beginnen aan een studie op de Hogeschool InHolland moeten een convenant tekenen.

Daarin staan afspraken over aanwezigheid, meewerken en inzet voor de studie. De hogeschool garandeert in het conventant de student een goede studie. Als de student zich niet houdt aan de afspraken, zal de opleiding de afscheid nemen van de student. Een woordvoerder van de hogeschool bevestigde maandag berichtgeving in De Telegraaf met deze strekking.

Volgens de woordvoerder is het de eerste keer dat zo'n convenant wordt ingezet. "We doen het om uitval te voorkomen. Dan is het echt nodig om te weten wat student en opleiding van elkaar kunnen verwachten.'' Volgens de zegsman zal de hogeschool er ook op toezien zelf de plichten na te komen. "Zo zorgen wij voor twintig contacturen per week. Studenten verklaren op hun beurt op college te verschijnen.'' Hoe groot de uitval in het verleden was, kon hij niet zeggen.

Het convenant is onderdeel van een groter pakket van maatregelen dat InHolland lanceert, aldus de woordvoerder. Zo werkt de hogeschool al met digitale assessments en intakegesprekken. De bedoeling is dat over een aantal jaar alle studenten die zich inschrijven eerst op die manier worden gescreend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.