Home

Achtergrond 178 x bekeken 1 reactie

Gros gevangenen heeft psychische stoornis

Meer dan de helft van de gevangenen in Nederland heeft een psychische stoornis.

Dat blijkt uit een studie van wetenschappers van de Nijmeegse Pompestichting, een instelling waar gedetineerden met psychische stoornissen worden behandeld. Het onderzoek is gepubliceerd in het Nederlands Tijdschift voor Geneeskunde.

De onderzoekers hebben de situatie van 191 gevangenen onder de loep genomen. Van hen heeft ruim 56 procent een psychische stoornis, die al dan niet te maken heeft met verslaving. Ruim tachtig procent heeft ooit een stoornis gehad.

Volgens de onderzoekers worden grote problemen, zoals een psychose, wel opgemerkt door de artsen die in de gevangenis werken. Maar problemen zoals autisme blijven vaak onopgemerkt. Ze vinden dat daarin verandering moet komen.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Arjan

  Even voor de duidelijkheid, dit is dus valse psychiatrische propaganda om mensen geweld en criminaliteit te laten associëren met psychiatrische ziektes.

  Denk je nu echt dat een psychiater met de natte vinger even een hersenstoornis kan meten?

  Psychiatrie is een valse wetenschap, het is corrupt vanuit de kern.

  Geloof me, het is misleiding, want er was juist een groot onderzoek afgerond afgelopen maand waaruit bleek dat er geen link is tussen criminaliteit en psychiatrische etiketten. En dat is dus wel een eerlijk onderzoek!

  Psychiaters zijn misdadigers. Je moet ze echt niet geloven omdat ze zichzelf toevallig arts noemen. Want een arts martelt mensen niet, een arts wakkert geen ziekte epidemieën aan met leugens, en dat doen psychiaters wel.

  Trouwens, en weet je waarom psychiaters dit willen? Herinner je die berichten over TBS dan niet?

  Prominente advocaten in Nederland bepleiten om TBS af te schaffen. Dit is de tegenaanval van die corrupte lamlendelingen van een psychiaters.

  Met feiten winnen kunnen ze niet, dus gebruiken ze valse propaganda.

  Psychiaters zijn een soort menselijke parasieten.

Of registreer je om te kunnen reageren.