Home

Achtergrond

Groot sortiment Eucomis in keuringszaal

Alhoewel het voor de meeste soorten en cultivars van Eucomis (Kuiflelie) de tijd om ze optimaal te showen zo goed als voorbij is, zijn kwekers en veredelaars er toch in geslaagd een groot en kwalitatief goed sortiment naar de speciale Eucomis keuring van deze week te brengen.

De variatie is enorm en het gebruik op zowel de vaas als de potplant en ook voor de tuin wordt breed uitgemeten. Vosbol International doet dit met een aantal kleine cultivars op pot, waaronder de paarse Eucomis ‘Leia’ (foto), de kleine Eucomis nummer GSB 006 met gespikkeld blad en de witte GSB 11. Nic. Schagen en Zn. bracht een vaas met Eucomis ‘Lotte’ naar de keuring, vergezeld van de donkere Eucomis 'Mo. Rose'. Fraai is de pot Eucomis 'Au Mer' van dezelfde inzender.

Van Cees Breed noemen we de door zijn omvang opvallende Eucomis pole evansii en een geweldig grote plant van de donkere Eucomis punctata. Ronald Dignum zette enkele potjes met de kleine spierwitte Eucomis zambesiaca op de keuringstafel, Sunset Breeding bracht Eucomis zambesica 'Dwarf Red', Chr. Van der Salm en Zn. een vaas met Eucomis gemengd in diverse bloeistadia alsmede de groene Eucomis ‘Montana’ en Gebr. J. en P. Snoek tenslotte enkele nieuwelingen onder nummer, waaronder de donkere Eucomis 04-A-5 die een prachtige uitstraling heeft.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.