Home

Achtergrond

Grondprijzen in Duitsland stijgen ruim 8 procent

De prijzen van land­bouwgrond in Duitsland zijn vo­rig jaar met ruim 8 procent geste­gen naar gemiddeld 9.955 euro per hectare. Dat blijkt uit gegevens van het centraal bureau van de statistiek in Wiesbaden.

Het aantal transacties nam in vergelijking met het voorafgaan­de jaar met bijna 16 procent af. In de deelstaten in het Westen stegen de prijzen gemiddeld met 5 procent naar ruim 17.000 euro.

In de oostelijke deelstaten blijft het grondprijsniveau aanzienlijk la­ger op een gemiddelde van circa 5.000 euro per hectare. Dat neemt niet weg dat daar vorig jaar spra­ke was van een prijsstijging van ruim 20 procent.

In het Oosten werd ook meer grond verkocht, namelijk ruim 73.000 hectare tegen ruim 50.000 in het veel grotere westelijke deel van de Bondsrepubliek.

De meeste landbouwgrond wis­selde van eigenaar in de oostelijke deelstaat Meckelenburg-Voor­pommeren (26.000 hectare). Het duurst is gond nog altijd in Noor­drijn- Westfalen (gemiddeld 26.000 euro per hectare).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.