Home

Achtergrond

'Groei productie suiker stagneert'

De suikerproductie zal de komenden anderhalf jaar weinig stijgen.

Ondanks dat de suikerprijs op de wereldmarkt bijna het hoogste niveau heeft bereikt in 28 jaar. Dat zei directeur Peter Baron van de International Sugar Organisation op een symposium in het Amerikaanse Park City van de American Sugar Alliance.

Baron schrijft dat toe aan de kredietcriris, waardoor het lenen van geld duurder is geworden, meldt persbureau Agra Europe. Baron verwacht een groei van de suikerproductie in onder andere China, Pakistan, Filippijnen en Thailand. Maar de groei van de productie in Brazilië stagneert omdat krediet moeilijk te krijgen is.

Baron verwacht dat het suikerverbruik stijgt naar 171 miljoen ton in 2010/2011. De productie zal dat niveau waarschijnlijk niet halen, verwacht hij.

Of registreer je om te kunnen reageren.