Home

Achtergrond 155 x bekeken

Grens EU schuift op

Zwitserland heeft zijn grens met Italië 150 meter opgeschoven, na de goedkeuring van wetgeving over de kwestie.

Dit meldde de nieuwssite EUObserver donderdag. De grens tussen de EU en Zwitserland, dat geen lid is van de Europese Unie, is verschoven doordat een deel van de gletsjer tussen de twee landen is weggesmolten. Het stuk land dat hierdoor is vrijgekomen, is nu aan Zwitserland toegeschreven.

Wetenschappers vrezen dat de gletsjers in de Alpen over veertig jaar helemaal weggesmolten zijn. De grensverschuiving wordt dan ook gezien als resultaat van klimaatverandering en de opwarming van de aarde. Sinds 1850 is het volume van de West-Europese gletsjers gehalveerd. De snelheid waarmee de gletsjers smelten, neemt bovendien alsmaar toe.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.