Home

Achtergrond 169 x bekeken

Greenpeace gooit rotsblokken in Zweedse zee

Milieuorganisatie Greenpeace is maandag begonnen om 180 grote rotsblokken te storten in zeegebied Kattegat bij Zweden.

De milieugroep wil zo voorkomen dat vissers met sleepnetten nog meer schade aanrichten in delen van het zeegebied dat op de nominatie staat voor Europese bescherming.

Greenpeace gooide vorig jaar 320 grote rotsblokken in de zee bij Noord-Duitsland, waardoor ook Nederlandse vissers moesten uitwijken. Volgens Greenpeace is in dat gebied inmiddels een weelderige natuur opgebloeid, nu de vissers er niet meer terecht kunnen.

De milieuorganisatie meldde maandag nu Zweden als doelwit te hebben gekozen. Het land is sinds 1 juli tijdelijk voorzitter van de Europese Unie. Greenpeace hoopt dat Zweden de Europese visserijwetten wil aanpassen voor betere bescherming van de zeenatuur.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.