Home

Achtergrond

Great Barrier Reef misschien slijmerige algenpoel

Het Great Barrier Reef voor de kust van Australië kan een 'slijmerige algenpoel' worden, als er niets wordt gedaan tegen de wereldwijde opwarming van de aarde.

De koralen die samen het unieke natuurgebied vormen, gaan dan dood en alleen de algen die in de kalkafzettingen leven, blijven over. Die waarschuwing komt van bioloog Jos Mieog, die volgende week promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen op een onderzoek naar koralen.

Mieog heeft tegelijkertijd goed nieuws: uit zijn onderzoek is gebleken dat een aantal koraalsoorten een opwarming van één tot anderhalve graad kan overleven. "De biodiversiteit van een van de indrukwekkendste natuurgebieden ter wereld neemt hoe dan ook af, maar we kunnen de schade beperken'', aldus de Groningse promovendus.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.