Home

Achtergrond 305 x bekeken

Grasdrogerijen verwerken vooral meer luzerne

De Nederlandse grasdrogerijen hebben tot en met eind juli meer product verwerkt tot brok en structuurbalen dan vorig jaar.

Dit blijkt uit cijfers van de Vereniging van Nederlandse Groenvoederdrogerijen. In totaal verwerkten ze tot en met eind juli ruim 7.000 ton meer (totaal nu 66.000 ton). Deze groei komt vooral voor rekening van luzerne, dat dit jaar een prima opbrengst kende. Veehouders lieten daarentegen beduidend minder gras drogen, omdat ze toch besparen op hun uitgaven.

Opvallend is dat de meeste drogerijen in het noorden van het land (Oosterwolde, Opeinde en Ruinerwold) tot nu toe minder product droogden dan vorig jaar tot en met eind juli, terwijl de drogerijen in Abbekerk (Noord-Holland) en Kortgene (Zeeland) juist behoorlijk meer verwerkten.

Of registreer je om te kunnen reageren.